Westermarskoalle rijden traditioneel leerlingen met kruiwagen uit school

08-07-2021 JOURE – Op de Westermarskoalle te Joure werden de leerlingen van groep 8 vandaag traditioneel uit de school gereden. Ook de leerkrachten van groep 8 moesten er aan geloven. Zij werden door de directeur zelf naar buiten gereden. Tijdens de rit stonden de jongere kinderen klaar om de vertrekkende kinderen met een ‘high five’ te begroeten. Voor sommige ouders was het een emotioneel moment omdat de kinderen al 10 jaar aan de school verbonden zijn. Voor de kinderen was het hier en daar een bevrijding en voor anderen juist weer een straf.

Film
Vanwege het corona jaar kon er niet veel worden gedaan aan groepsactiviteiten. Om toch op een bijzondere manier afscheid te nemen hadden de leerlingen van groep 8 een heuse film opgenomen die ook door hen zelf was gefilmd en getoond in de bioscoop van Heerenveen voor de ouders, broer(s), zus(sen) en de leerkrachten. Uiteraard werd in de bioscoop voldaan aan de maatregelen die hier nog steeds gelden. De uiteindelijke film kregen de leerlingen vandaag mee naar huis zodat deze daar ook nog eens kan worden getoond.

Vakantie
De meeste kinderen van de school kunnen gaan genieten van een wel verdiende vakantie. De leerkrachten zijn in ieder geval bezig met het afronden, opruimen en schoonmaken van de lokalen zodat er volgend jaar weer aan de (nieuwe) groepen les kan worden gegeven.