Werkzaamheden van knooppunt Joure


30-07-2017 JOURE – In de komende maand zijn er weer diverse werkzaamheden die plaats vinden rondom de het knooppunt. Zo worden de liggers gelegd bij de Hollandiastraat en zullen er vinden er diverse werkzaamheden plaats aan toekomstige onderdoorgang. Aan de fly-over zullen werkzaamheden plaatsvinden ten aanzien van het afdekken. Ook wordt het verbindingsviaduct en het viaduct aan de Haulstersingel zullen worden afgebouwd. Ook zijn er asfalteerwerkzaamheden aan de toekomstige A7.

Het verkeerssysteem op de A6 zal een aantal keer worden omgezet voor diverse bouwwerkzaamheden. In de verkeerssystemen geldt een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. In de spits zijn er twee rijstroken richting Lemmer beschikbaar en twee rijstroken richting Joure. Buiten de spits rijdt het verkeer als volgt. Vanaf 31 juli is er één rijstrook richting Lemmer beschikbaar en er zijn er twee richting Joure begaanbaar. Vanaf 7 augustus zijn er weer twee rijstroken richting Lemmer en twee rijstroken richting Joure beschikbaar.

Deze maand zal ook het storten van het dek aan de fietstunnel van de Geert Knolweg plaatsvinden. Ook gaan liggers worden gelegd en wordt de entree (zuidzijde Geert Knolweg) gerealiseerd. Buiten de spits is er een rijstrookafsluiting op de rotonde. Dit is nodig voor de aanvoer van materiaal voor de nieuwe entree. De werktijden zijn op doordeweekse dagen van 7.00 tot 19.00 uur. Op zaterdagen wordt incidenteel gewerkt van 7.00 tot uiterlijk 19.00 uur. Werkzaamheden die geen of nauwelijks overlast veroorzaken kunnen ook ’s nachts uitgevoerd worden.