Werkzaamheden urnenmuur Lemmer

23-01-2019 LEMMER – Vanaf 1 april 2019 voert de gemeente werkzaamheden uit aan de urnenwand op de algemene nieuwe begraafplaats in Lemmer. Een aantal urnenbakken in de urnenwand zijn aan vervanging toe, omdat deze zijn beschadigd. De gemeente verwacht dat de werkzaamheden ongeveer drie weken duren, afhankelijk van het aantal urnenbakken dat er gefaseerd kan worden vervangen. In deze periode zijn deze urnengraven beperkt toegankelijk voor bezoekers.

Werkwijze vervangen urnenbakken
Het gaat om de eerste 30 urnenbakken die geplaatst zijn. Deze worden gefaseerd vervangen. Tijdens de werkzaamheden maken de begraafplaatsmedewerkers eerst de grafstenen los van de urnenbakken om deze later te kunnen bevestigen aan de nieuwe urnenbakken. Tijdens het vervangen van de urnenbakken, is het nodig om zowel de urnen als grafstenen tijdelijk een andere plek te geven om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren. De urnen worden daarom gelabeld op naam en tijdelijk opgeslagen in de beheerdersruimte op de begraafplaats.

Het is de bedoeling dat onze begraafplaatsmedewerkers de urnen (en grafstenen) gefaseerd, per vier á vijf urnen, opslaan. Vervolgens vervangt een bouwbedrijf de urnenbakken. De urnen worden daarna weer teruggeplaatst door onze begraafplaatsmedewerkers waarbij de grafsteen weer aan de nieuwe urnenbak wordt bevestigd.

Uiteraard is de gemeente er zich van bewust dat het tijdelijk overplaatsen van de urnen op de begraafplaats een uiterst secure aanpak vereist. De medewerkers zullen dit met grote zorg uitvoeren. Voor het vervangen van de urnenbakken in de urnenwand vraagt de gemeente rechthebbenden eerst om hun toestemming.

Vragen?
Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Piet Visser via telefoonnummer 14 05 14 of via e-mail: info@defryskemarren.nl.