Werken met de elektronische overheid in Bibliotheek Joure

23-03-2022 JOURE – Dinsdag 5 april start de cursus “Werken met de elektronische overheid” van Digisterker in de Bibliotheek in Joure. Tijdens de cursus wordt geoefend met het aanvragen en het gebruik van DigiD, de persoonlijke digitale toegang tot websites van de overheid. Bijvoorbeeld de belastingdienst, het UWV en het pensioenoverzicht. De cursus van vier dagdelen helpt mensen hun weg te vinden bij de digitale overheid.

De overheid verwijst burgers steeds vaker en nadrukkelijker naar haar digitale loketten. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van huurtoeslag, het doen van belastingaangifte, het doorgeven van een verhuizing of het zoeken van werk. Tegelijkertijd kan niet iedereen meekomen in het gebruik van de elektronische overheid. De cursus Werken met de e-overheid brengt hierin verandering.

In vier lessen wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe informatie gevonden kan worden en hoe men iets aan kan vragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. De cursus is gratis, deelnemers ontvangen een werkboek (aangeboden door Gemeente De Fryske Marren) en na afloop een certificaat.

De cursus start op dinsdag 5 april en duurt van 10.00 tot 12.00 uur. Aanmelden kan aan de balie in de Bibliotheek, via telefoonnummer 0513-412086 of via de mail b.wiersma@bmf.nl

Deelnemers moeten wel kunnen omgaan met computer en Internet. Wie moeite heeft met het gebruik van de computer en internet kan eerst de beginnerscursus Klik & Tik volgen bij de bibliotheek.