Wereldwinkel Joure vraagt aandacht voor Fairtrade


27-10-2017 JOURE – Van 28 oktober tot en met 5 november is het Fairtrade week en wordt er in heel Nederland aandacht besteed aan fairtrade. Het doel van Fairtrade is om de kleinschalige boeren uit ontwikkelingslanden een gelijkwaardiger onderhandelingspositie te geven en ze continuïteit te bieden door vaste oogstafname, zodat ze hun familie kunnen onderhouden en de kinderen naar school kunnen laten gaan.

De Wereldwinkel is dé plek waar consumenten fairtrade producten kunnen kopen. De Wereldwinkel heeft het grootste assortiment fairtrade Food bij elkaar in het schap en daarnaast eerlijke cadeauartikelen. Kortom, de Wereldwinkel is het hele jaar dé fairtrade speciaalzaak. Gedurende de Fairtrade week zijn er diverse proeverijen en acties. De klant krijgt bij aankoop van €10,- een zakje koffie.

Bovendien ontvangen doppenspaarders (spaart u al mee voor de Stichting Vrienden Doppen Actie Noord Nederland?) een bon voor 10% korting, wanneer zij in deze week hun doppen – schoon, maar dat spreekt toch voor zich? – inleveren.