Werelddocenten voor een onvergetelijke dag

21-11-2019 JOURE – Onderwijsbureau Semko heeft mensen met passie verzameld en gevraagd of zij een dag zouden willen lesgeven op een basisschool in en rond Joure. De naam van het project is Werelddocenten.

Na een intensief traject van gesprekken en soms ook stage zijn er prachtige lesdagen ontwikkeld. De mensen met passie zijn kunstenaars, theatermakers, fotografen, maar ook mensen met bijzondere beroepen zoals een televisie-filmregisseur of een forensisch fotograaf van de politie. Allen hebben een missie voor ogen en dat is de liefde voor een onderwerp over brengen. Zij mogen een dag lang activiteiten ondernemen met de kinderen en hen enthousiast maken.

Het is op zo’n dag geen rekenen en taal, maar het is leren op een hele andere manier. Elke Werelddocent heeft een eigen missie. Zo vertelde een kunstenaar dat ze ooit een workshop heeft gevolgd als klein meisje. De docent van de workshop zag haar en gaf een compliment. Die vonk heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat zij nu exposeert en met hart en ziel kunstenaar is geworden. Haar doel is om die vonk door te geven.   

Scholen zijn maar wat blij met de Werelddocenten. Wanneer er geen invaller beschikbaar is, komt er een Werelddocent. Daardoor hoeven kinderen niet langer verdeeld te worden over andere groepen of naar huis worden gestuurd. De Werelddocenten nemen het over. Daarnaast worden de Werelddocenten ook gebruikt als werkdruk-verlichting. De reguliere leerkracht doet andere bezigheden op school en de Werelddocent geeft de mooiste lessen.

Het aantal onderwerpen en Werelddocenten groeit. Er zijn nu 25 Werelddocenten beschikbaar met hele verschillende onderwerpen. Met hulp van het Semko onderwijsteam wordt een dag samengesteld. Alle Werelddocenten zijn gescreend of ze lesgevende capaciteiten hebben. Het is een speciale dag wanneer een Werelddocent komt. Het is een feest voor zowel de docent als de kinderen.

Klik voor meer informatie op www.werelddocenten.nl