Wisselend bewolkt en enkele buien

De dag begint met opklaringen en een enkele mistbank in het noorden van het land en wolkenvelden in het zuiden van het land. Vooral in de westelijke kustprovincies komen enkele winterse buien voor, onweer is daarbij ook mogelijk. In de loop van de ochtend en middag ontstaan er meer buien, met name in het oosten mogelijk met korrelhagel. In de avond wordt het op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind wordt noordelijk en matig, aan de kust in de middag en avond mogelijk vrij krachtig.

Komende nacht zijn er landinwaarts brede opklaringen en kan er plaatselijk een mistbank ontstaan. In het westen en zuidoosten is er meer bewolking en in het westen is nog kans op een bui. De minimumtemperatuur loopt uiteen van enkele graden boven nul aan de kust tot -4° in het oosten. De wind is zwak, aan zee matig uit een noordelijke richting.

Morgen overdag ontstaan er stapelwolken en blijft het op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur ligt rond 10°C. De wind wordt noordoostelijk en matig, aan de zuidwestkust later op de dag mogelijk vrij krachtig. (Bron: KNMI)