Van het zuidwesten uit enige tijd regen en in het zuiden ook natte sneeuw

Het is bewolkt en een neerslaggebied breidt zich in de loop van de ochtend van het zuidwesten over het land uit. Naast regen kan er vooral in het zuiden ook enige tijd natte sneeuw vallen. In de Limburgse heuvels kan de neerslag in de loop van de dag mogelijk overgaan in sneeuw en voor gladheid zorgen. In het noordoosten blijft het nog tot de middag overwegend droog. Later in de middag en avond trekken er enkele winterse buien van west naar oost over ons land, met een kleine kans op onweer. In de loop van de avond wordt het van het westen uit droog en klaart het op. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 4°C, tijdens (natte) sneeuw daalt de temperatuur naar ca. +1°C. De wind draait in het zuiden naar oostelijke richtingen en is zwak tot matig, in de rest van het land is de wind veranderlijk. Later in de middag en avond wordt de wind overal noordwestelijk. Boven land wordt de wind matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft.

Komende nacht klaart het op en blijft het op de meeste plaatsen droog. De temperatuur daalt tot dichtbij het vriespunt en door bevriezing van natte weggedeelten kan glad worden. De wind komt uit west tot zuidwest en is zwak tot matig, aan de kust en op het IJsselmeer eerst nog krachtig.

Vrijdagochtend is er eerst zon. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en later in de middag gaat het in het zuidwesten regenen. In de avond breidt de regen zich verder over het land uit. Landinwaarts is dan ook korte tijd natte sneeuw mogelijk. De middagtemperatuur wordt ongeveer 7°C. De wind wordt zuidelijk en neemt toe tot matig, langs de kust en op het IJsselmeer tot krachtig of hard. (Bron: KNMI)