Zonnig, vooral in het noorden ook wolkenvelden

In de zuidelijke helft van het land zijn er flinke perioden met zon. In de noordelijke helft is het bewolkt en in het noorden valt er plaatselijk soms wat lichte regen. De maximumtemperatuur loopt vanmiddag uiteen van 5°C in het noorden tot lokaal 8°C in Limburg. De wind is zwak, aan zee matig en komt in het noorden uit het noordwesten, in het zuiden uit het noordoosten.

Komende nacht drijft er van het noorden uit geleidelijk meer bewolking het land in. In het zuiden is het aanvankelijk helder en kan mist ontstaan. De minimumtemperatuur varieert van rond het vriespunt in het noorden tot lokaal nog -6°C in het zuiden van het land. De wind is in het noordelijk kustgebied west tot noordwest en matig, in het zuiden noordoostelijk, elders is de wind zwak en veranderlijk.

Morgen overdag zijn er vrij veel wolkenvelden en in het noorden kan er in de middag soms lichte regen vallen. In het midden en zuiden breekt in de loop van de dag de zon steeds meer door, in het zuidoosten wordt het zelfs zonnig. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. De wind is aanvankelijk zwak en veranderlijk, in de loop van de dag wordt de wind overal noordwestelijk en zwak tot matig. (Bron: KNMI)