Wolkenvelden, in Zeeland lokaal dichte mist. Vanmiddag een bui

Het is overwegend bewolkt. In Zeeland komt lokaal dichte mist voor die de komende uren langzaam oplost. Vooral in de noordelijke helft van het land valt soms lichte regen of motregen. In de middag blijft de bewolking in het noorden overheersen en ontstaan er enkele buien. In het zuiden gaat de zon af en toe schijnen. De middagtemperatuur varieert van 18°C in het noorden tot 22°C in het zuiden van het land. De zwakke wind komt overwegend uit een zuidwestelijke richting.

Komende nacht zijn er in het noordoosten wolkenvelden, elders zijn er brede opklaringen en kan er op uitgebreide schaal (dichte) mist ontstaan. De minima lopen uiteen van 13°C in het noorden tot lokaal 8°C op plaatsen waar het breed opklaart. De wind is zwak en variabel.

Morgenochtend lost de mist geleidelijk op en zijn er zonnige perioden. In de middag ontstaan er stapelwolken, maar het blijft droog. De maxima lopen uiteen van 19°C in het noorden tot 23°C in het zuiden, bij een zwakke, langs de kust mogelijk matige, zuidoost- tot oostenwind. (Bron: KNMI)