Vanmiddag enkele onweersbuien, dinsdag zonnige perioden

Deze ochtend is een afwisseling van zon en enkele wolkenvelden. Plaatselijk komt er een bui voor. In de middag is er meer bewolking en ontstaan er enkele buien. Deze kunnen in het oosten stevig zijn en gaan daar gepaard met onweer, windstoten van 60-65 km/u en mogelijk ook hagel. Lokaal kan in het oosten in korte tijd 15-20 mm regen vallen. De maxima liggen tussen ongeveer 20°C langs de kust tot lokaal 27°C in het oosten. De wind is zwak tot matig en draait van oost naar zuidwest tot west. In de middag neemt de wind aan de westkust toe naar vrij krachtig (5 Bft) en wordt boven land sterk vlagerig.

In de nacht naar dinsdag is het wisselend bewolkt en later kan in het zuiden wat regen vallen. De minima liggen rond 13°C. De wind is west tot zuidwest, zwak tot matig, aan de kust eerst nog vrij krachtig.

Dinsdagochtend is het in het zuiden bewolkt en daar valt eerst nog wat regen. Verder zijn er flinke zonnige perioden. De middagtemperatuur ligt tussen 18°C in het Waddengebied en lokaal 25°C in het zuiden. De wind is zwak tot matig, eerst westelijk, in de middag overwegend variabel.

(Bron: KNMI)