Weer vooruitzicht voor de aankomende week

08-09-2019 JOURE – Vandaag is het wisselend bewolkt en trekken enkele buien van noord naar zuid over het land. De meeste buien zijn voor de westelijke kustprovincies.

Vanmiddag komt er vanuit het noorden meer ruimte voor de zon, maar een enkele bui in vooral het noorden en westen blijft mogelijk. Het wordt maximaal 17 graden en er waait een frisse noordwestenwind. In het binnenland is de wind matig. Aan zee waait het soms vrij krachtig, 5 Bft.

Vanavond en in de nacht naar maandag is het wisselend bewolkt met vooral langs de westkust nog kans op enkele buien. In het binnenland is kans op mist. De minimumtemperatuur komt uit tussen 10 graden aan zee en 6 graden in het zuidoosten en oosten.

Maandag start de dag regionaal grijs met mist en lage bewolking. In de loop van de dag komt er wat ruimte voor de zon. Op veel plaatsen verloopt de dag droog, maar vooral in het westen en zuidwesten is ook kans op een enkele bui. Het wordt circa 17 graden bij een matige zuidwestenwind.

Dinsdag wordt een overwegend droge dag met een mix van wolkenvelden en zon. Het wordt 18 graden op de Wadden tot 20 graden in het zuiden van het land.

Woensdag is er veel bewolking en kan het af en toe regenen. Waarschijnlijk verloopt de dag in het noorden natter dan in het zuiden van het land. Ondanks het sombere weerbeeld wordt het 19-20 graden.

Daarna volgen enkele overwegend droge dagen met een mix van wolkenvelden en zon. Met 19-22 graden is het vrij zacht voor half september. Gemiddeld ligt de middagtemperatuur medio september op 18-19 graden.

Vanaf volgende week zondag neemt de buienkans toe. De temperatuurverwachting wordt flink onzeker. Zowel maxima van 25 graden als kouder dan normaal weer behoren tot de mogelijkheden.