Week van Ons Water bij het Woudagemaal

16-10-2019 JOURE – Van woensdag 16 tot en met zondag 27 oktober 2019 is de ‘Week van Ons Water’. In de Week van Ons Water worden er worden er tal van leerzame en verrassende activiteiten georganiseerd door heel Nederland die antwoord geven op vragen als: hoe beschermen we Nederland tegen water? Wat kan ik zelf doen om wateroverlast tegen te gaan? Wat moet ik doen bij een overstroming?

Activiteiten Woudagemaal
In het Woudagemaal kunnen kinderen op dinsdag 22 oktober knutselen en regendruppels van vilt of papier maken. Op woensdag 23 oktober is het tijd voor het watercollege met als thema: wat kun je zelf doen tegen wateroverlast? Bedenk zelf goede oplossingen en laat het ons weten. Op donderdag 24 oktober neemt oud-collega Oane Buwalda je mee naar de dijk en vertelt over hoe we droge voeten houden. Uiteraard gaan de kinderen door het gemaal en bekijken een leuke film. 

Coole kidsnacht
We sluiten de week af op vrijdagavond 25 oktober met de coole kidsnacht. Wie durft er mee af te dalen naar de kelder van het Woudagemaal? Deze spannende tocht begint ’s avonds als het al een beetje gaat schemeren. Meer informatie over het hele programma vind je op de website www.woudagemaal.nl/nieuws(externe website).

De activiteiten op dinsdag, woensdag en donderdag vinden plaats tussen 10.00 en 12.00 uur. De coole kidsnacht op vrijdag begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur.

Wil je meedoen met een of meer van deze activiteiten, meld je dan voor 18 oktober aan via info@woudagemaal.nl. T/m 16 jaar is de toegang gratis. Wacht niet te lang met aanmelden, want het aantal plaatsen is beperkt.

Nederland Waterland
Nederland is een waterland. Een groot deel ligt onder zeeniveau en 60 procent van Nederland is overstroombaar door de zee of water uit rivieren. Ons land is goed beveiligd, maar blijft kwetsbaar.