Webinar digitale weerbaarheid voor ondernemers

23-04-2020 JOURE – Wilt u als ondernemer, samen met uw medewerkers, leren hoe u het risico om slachtoffer te worden van cybercrime zoveel mogelijk kunt verkleinen? Vanavond van 18.45 uur tot 20.00 uur organiseert gemeente De Fryske Marren samen met de MKB Cyber Campus, Platform Veilig Ondernemen (PVO) en ROC Friesland College een webinar over digitale weerbaarheid. Aanmelden voor de webinar doet u hier. Aan deze webinar zijn GEEN kosten verbonden.

Wat kunt u verwachten?
Tijdens deze avond krijgt u praktische tips die u direct kunt toepassen. Daarbij gaat het niet per se over ingewikkelde technische oplossingen, maar vooral over eenvoudig te nemen maatregelen en het eigen gedrag om de digitale veiligheid te verbeteren. We beantwoorden daarnaast graag uw vragen.

Onderwerpen die onder andere aan bod komen, zijn.

  • Wat zijn de belangrijkste bedreigingen, met name in relatie tot thuiswerken?
  • Wat kan ik als ondernemer zelf doen om mijn bedrijf digitaal weerbaar te maken?
  • Studenten van het Friesland College presenteren de inzichten van een IT scan. Dit is een scan van wifi-netwerken.

Waarom een webinar over digitale weerbaarheid?
Cybercrime is voor veel ondernemers een toenemend probleem. Ransomware, phishing, identiteitsfraude en oplichting zijn vormen van cybercrime die veel schade kunnen veroorzaken. In de Webinar digitale weerbaarheid leert u wat u kunt doen om het risico om slachtoffer te worden van cybercrime zoveel mogelijk te verkleinen.

Na deze avond weet u welke stappen u kunt zetten om digitaal weerbaarder te worden.