Warringers in Concert


24-10-2017 JOURE – Opnieuw staan De Warringers met hun concert in de doopsgezinde kerk van Joure. Het koor heeft het aangedurfd het concert wederom op de agenda te zette. De Warringers krijgen ditmaal steun van wederom een verteller met daarnaast nu een saxofoon kwartet De verteller tijdens dit concert is de heer Hylke Speerstra.

Hylke Speerstra (geboren op 7 juni 1936 in Tjerkwerd-Friesland) is een Nederlands/Fries journalist en schrijver. Hij behoort tot één van de meest gelezen auteurs in het Friese taalgebied. Als schrijver is hij gespecialiseerd in het optekenen van ‘oral history’ (mondelinge verhalen).

Het muzikale gastgedeelte wordt verzorgt het Saxo Kwartet ‘De Bazuin’.
Het Saxo Kwartet (geen geboortedatum bekend ) is ontstaan vanuit het bijna 110 jaar oude fanfarecorps ‘De Bazuin’ uit Augustinusga. Een viertal saxofoonspelers bedacht hoe leuk zou het zijn om in een soort kwartetvorm de saxofoon meer publiekelijk te maken. Met een viertal verschillende saxofoons, sopraan-alt-tenor-bariton, treden ze nu, bezijden hun corpsverplichtingen, naar buiten.

Gastheer van het concert is shantykoor De Warringers
De Warringers (geboren op 8 april 1998 in Joure) is op een shantykoor puur sang, hoewel dat pure steeds er steeds meer af begin te raken. Met shanty en andere zeemansliederen in het Nederlands, Fries, Engels, Duits en Zuid Afrikaans zingt het al een aardig woordje over de grens. Op dit moment is het koor 24-man sterk met één accordeonisten en een bassist.

Tezamen met de gasten wordt ook deze keer een evenwichtig programma neergezet waarbij het publiek volledig aan zijn trekken komt. Hylke Speerstra vertelt op zijn eigen wijze verhalen uit zijn verhalenarsenaal, het saxo-kwartet laat u genieten van alles wat mogelijk is op de saxofoon en De Warringers brengen zowel oud als nieuw materiaal. Een ieder treedt twee maal op. In de pauze worden de bezoekers getrakteerd op een gratis kopje koffie. We hopen dat u als lezer geïnteresseerd bent geraakt en naar dit concert komt. Een (vernieuwde) kennismaking met het shantykoor en zeker met onze gasten is een bezoekje waard

Het concert staat gepland op 5 november in de doopsgezinde kerk van Joure en begint om 14:30 uur en zal duren tot 16:30 uur. Wij hopen velen van u te mogen begroeten op deze zondagmiddag. De entreeprijs is € 7,50 per persoon. Kaarten voor het concert zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij:
– tabak speciaalzaak Van Delden (Midstraat 63 te Joure  0513-413152)
– fam J. Brink                                 (Warring 53 te Joure 0513-413767)
Uiteraard is het op dag van het concert nog mogelijk om aan de zaal kaarten te kopen. Meer informatie betreffende het concert en het koor vindt u terug op onze website www.shanty-warringers-joure.nl Tot ziens op zondagmiddag 5 november