Waaksdom overtreft verwachtingen met 2e plaats


26-08-2017 JOURE – Wie van tevoren had gezegd dat de Waaksdom als tweede in de competitie zou eindigen in de B klasse van de IFKS, was waarschijnlijk in z'n gezicht uitgelachen. Maar toch gebeurde het. Jouregio mocht vandaag mee op het volg schip om de wedstrijd te bekijken. Echter klonken er om 12 uur 2 schoten. De wedstrijd ging wegens te weinig wind niet door. 

"We hebben mooi gezeild" aldus Ulbe Zwaga. "Vorig jaar zeilde het schip in de middenmoot van de C-klasse nu bijna kampioen. Volgend jaar A-klasse. Ulbe heeft nog nooit in de A klasse gezeild. Op dit moment moeten er vooral sponsoren worden gevonden omdat er diverse investeringen aan komen. Het tuig is na 15 jaar dienst versleten. Met nieuw tuig en zeil kunnen we nog veel harder zeilen. Binnenkort is er de Friese Hoekrace daarna volgen de slotwedstrijden van de IFKS. Dan weten we ook ongeveer hoe we er voor staan ten aanzien van volgend jaar wanneer we uitkomen in de A-klasse. We zijn blij met de sponsoren en waarderen hen enorm, zonder hun hadden we niet zover kunnen komen. Speciale dank gaat uit naar Jacob Huisman voor het jarenlang beschikbaar stellen van zijn skûtsje 'Gerrit Ynze''"

Morgenmiddag zal de Waaksdom in de haven bij de tolhuisbrug worden gehuldigd. Om 14.00 uur zal de bemanning en de schipper daar binnen worden gehaald. U komt ze toch ook feliciteren?