Waaksdom 5e tijdens slotwedstrijd IFKS


15-10-2017 JOURE – Met een keurige 5e plaats in de eerste race en in de poule plaatste de Waaksdom zich gister voor de finale op de slotdag van de IFKS in Heeg. In de eerste wedstrijd werd er enigszins geëxperimenteerd met het zeil. Schipper Zwaga was niet tevreden met het resultaat hiervan en besloot aanpassingen te doen waardoor het schip beter zou gaan zeilen. En dat lukte! De Waaksdom zeilde 90 procent van de wedstrijd op kop!

Maar toen ging het mis. Een van de bemanningsleden raakte vast bij de gijp. Natuurlijk staat veiligheid voorop dus kon de schipper niets anders doen dan af varen. Daardoor verloren ze de eerst plaats en eindigden ze in de 2e race als derde. In de einduitslag werden ze uiteindelijk vijfde. 

Wie denkt dat de Waaksdom met haar bemanning veel mazzel heeft gehad tijdens de IFKS-kampioenschappen komt er nu wel achter dat er geen sprake meer van toeval kan zijn. Vriend en vijand verbazen zicht over de snelheid en de prestaties van het schip en haar bemanning. Volgende week is de Roekoepolle race. De slotwedstrijd vindt plaats op het Snekermeer. Volgende week meer!

(Foto: Anita De Wolff Dorenbos)