Vrouwendag Joure op vrijdag 9 maart


23-02-2018 JOURE – Ben je een vrouw uit (de buurt van) Joure en lijkt het je leuk om mee te doen aan een creatieve, actieve of informatieve workshop, een Meet&Eat en een dansworkshop?! Kom dan 9 maart naar de Vrouwendag in Joure bij Miks, Brugstraat 1 te Joure. Hier ontmoet je vrouwen van verschillende leeftijden en culturele herkomst. Samen doe je leuke activiteiten, met als thema ‘Hart voor Vrouwen’. Je bent van harte welkom om deze feestelijke dag met ons mee te vieren.
Programma
Vanaf 15.00 uur is er inloop met koffie en thee. Het programma start om 15.30 uur met een korte, interactieve inleiding. Daarna kun je vanaf 16 uur meedoen aan één van de drie workshops.

In workshop 1 “Schilderen, met hart en ziel!” kun je creatief met acrylverf aan de gang. Na een introductie van Mirjam de Gier ga je schilderen zonder na te denken over het eindresultaat. Je hebt hiervoor dus ook geen schilderervaring nodig. Er kunnen maximaal 14 deelnemers mee schilderen.

In workshop 2 kun je vooral actief bezig. Onder leiding van Anke Bos doe je bij “Boxingyoga, voor een stressvrij hart” in slow-motion een mix van yogahoudingen en boksbewegingen. Goed voor kracht, flexibiliteit en balans. De workshop wordt afgesloten met een ontspanningsoefening. Iedereen kan hieraan op eigen niveau meedoen. Maximaal 20 deelnemers.
In workshop 3 “Reanimeren, hartstikke belangrijk!” geeft Jantsje Tiemersma van EHBO Joure op een laagdrempelige manier voorlichting over het verschil in signalen bij hartklachten van vrouwen en mannen, over de 112 alarmcentrale, reanimatie en het gebruik van de AED. Zelf even oefenen met een pop mag, maar hoeft niet. Maximaal 20 plaatsen.

Rond 18 uur starten we met de Meet & Eat met soep, hapjes en gezellige gesprekjes. Een mooie manier om nieuwe vrouwen te ontmoeten en beter te leren kennen.
Wanneer het eten weer gezakt is sluiten we de dag rond 20 uur af met een workshop “Line dance, dans met je hart dan volgen je voeten vanzelf”. Wietske Boersma, tweedejaars stagiaire bij Miks en zelf enthousiast line dancer, leert ons een gemakkelijke en vrolijke dans. Een heerlijk actieve afsluiting waaraan iedereen mee kan doen, maar waarbij het natuurlijk ook prima is om lekker te kijken.

Vooraf opgeven
Deelname aan de vrouwendag kost € 3,= ongeacht wanneer je binnenkomt. Is het niet mogelijk om het programma vanaf het begin te volgen, dan val je maar gerust op een later tijdstip binnen. Opgave, liefst voor 6 maart, bij Miks via (0513) 414593 of telefoon@miks-welzijn.nl. Graag horen we dan voor welke workshop je kiest en/of je blijft eten en eventuele dieetwensen. Kijk voor meer informatie (ook over Vrouwendag Balk) op www.miks-welzijn.nl