Vrij zonnige en zomerse dinsdag

02-06-2020 JOURE – De zon schijnt flink, maar er is opnieuw sluierbewolking aanwezig. Het wordt (zomers) warm met maxima van 21 tot lokaal 30 graden. In het zuidwesten en later westen koelt het af door wind van zee. Morgen is het nog warm met 18-26 graden. De zon schijnt, maar later stijgt de kans op een (onweers)bui. Vanaf donderdag is het koel en wisselvallig met maxima van 13-16 graden.

De zon schijnt vanochtend flink, maar er is ook sluierbewolking zichtbaar en soms schijnt de zon daar enigszins wazig doorheen. De temperatuur stijgt snel en rond het middaguur is het al 21 tot 25 graden. De wind waait zwak uit oosten, maar in het zuidwesten waait de wind uit het noorden.

Vanmiddag schijnt de zon volop door de aanwezige sluierwolken. De zon is fel met een zonkracht 7. Verbranding ligt dan ook al na 10 minuten op de loer. De temperatuur stijgt naar 21-22 graden in het westen van Zeeland en naar 23 tot 25 graden elders in het westen. In de rest van het land wordt het zomers warm met maxima van 26 tot 29 graden. In het oosten van Brabant en in het noorden van Limburg kan het lokaal 30 graden worden.

De wind draait in de loop van de middag van het westen uit naar een noordwestelijke richting en neemt toe naar matig. In het westen en zuidwesten koelt het enkele graden af. In het noorden en oosten blijft de wind zwak en veranderlijk. Aan het eind van de middag is het 18-20 graden in het zuidwestelijk kustgebied en nog (ruim) boven 20 graden elders.

Vanavond is er een mix van sluierwolken en zon. De wind draait overal geleidelijk naar het noordwesten, alleen in het noorden blijft de wind zwak en veranderlijk. De temperatuur daalt geleidelijk en rond zonsondergang (21:50 uur) is het 15 graden in het westen en 20 in het oosten. Vannacht is er een mix van wolken en opklaringen. Het koelt uiteindelijk verder af naar 12 tot 14 graden.

Morgen schijnt de zon in de ochtend nog flink door de aanwezige sluierwolken. In het noorden en oosten is de bewolking wat dikker en heeft de zon het soms moeilijk. Het blijft overal nog droog en er waait een zwakke tot matige westen- tot zuidwestenwind.

In de middag komen landinwaarts stapelwolken tot ontwikkeling en in het zuidoosten is kans op een regen- of onweersbui. De wind draait naar west tot noordwest en neemt toe naar matig. De temperatuur stijgt naar 18-19 graden direct aan zee en naar 20-21 graden in de Randstad. Landinwaarts wordt het 22 tot 26 graden met de hoogste waarden langs de oostgrens.

Morgenavond is in het oosten en zuidoosten kans op een regen- of onweersbui. Elders blijft het droog. In de nacht naar donderdag neemt de bewolking toe en vanuit het westen stijgt de kans op een bui. De temperatuur daalt naar 12 tot 14 graden.

Donderdag laat de zon zich voor het eerst in tijden nagenoeg niet zien. Het is overwegend bewolkt en vanuit het westen trekken buien over het land. De wind waait uit het noordwesten en is matig en aan zee vrij krachtig. De temperatuur is gevoelig lager en stijgt naar 14-15 graden in het noorden en westen en naar 16-17 graden landinwaarts.

Ook vrijdag is het bewolkt met enkele buien. In de loop van de dag neemt de buiigheid af en vanuit het westen breekt de zon nog even door. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig. De temperatuur wordt niet hoger dan 14-15 graden. Normaal is het begin juni 18 tot 21 graden.

In het weekend blijft het koel en wisselvallig met maxima van 13-15 graden. Zaterdag trekt in de ochtend een gebied met regen over het land en in de middag komt het nog tot enkele buien, afgewisseld door geregeld zonneschijn. Ook zondag blijft het niet droog met enkele buien, maar tussendoor schijnt ook geregeld de zon.

Volgende week blijft het wisselvallig en de eerste dagen is het nog vrij koel met maandag maxima van 14-17 graden. In de loop van de week wordt het warmer en aan het eind van de week komen de maxima weer boven 20 graden uit.