Vrij zonnige en warme woensdag

08-04-2020 JOURE – De zon schijnt flink en het is warm met 21-25 graden, lokaal kan het in het zuiden 26 graden worden. In het noorden wordt het 17-19 graden. De komende dagen blijft het droog en zonnig met grote temperatuurverschillen. In het noorden is het veelal 15 tot 19 graden, in het zuiden 21 tot 24. Tijdens Pasen is kans op buien. De temperatuur wordt geleidelijk wat lager.

Het is vanochtend vrij zonnig. Er zijn velden met sluierbewolking zichtbaar en het is overal droog. Er waait een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur stijgt snel en tegen het middaguur is het al 17 tot 20 graden. Op de Wadden en langs de noordkust is het 14 tot 16 graden.

Vanmiddag blijft het vrij zonnig en op veel plaatsen is het warm. Het kwik stijgt naar 21 tot 25 graden. In het oosten van Brabant, in de Achterhoek en in Limburg kan het lokaal 26 graden worden. Op de westelijke stranden wordt het een graad of 20 en op de Wadden, langs de noordkust en in de Kop van Noord-Holland wordt het maximaal 17-19 graden. Normaal is het in deze tijd van het jaar 10-13 graden. Geniet van het aangename weer in eigen tuin of op het balkon.

De zwakke wind wordt veranderlijk en uiteindelijk in de kustprovincies noordelijk. De aanvoer komt dan over zee en de temperatuur gaat gevoelig omlaag. Aan het eind van de middag is het in het (uiterste) noorden en op de westelijke stranden afgekoeld naar 12 tot 14 graden.

Vanavond gaat de zwakke wind overal uit het noorden waaien. Komende nacht draait de wind naar het noordoosten. Het is vrij helder met hooguit wat hoge bewolking. De temperatuur daalt naar 4-6 graden in het noorden en oosten en naar 7-9 in het westen en zuiden.

Morgen schijnt de zon weer flink. In de ochtend zijn er vooral in het noorden en midden ook wolkenvelden zichtbaar, in het zuiden schijnt de zon al volop.

Morgenmiddag schijnt overal de zon flink. Er blijft sluierbewolking zichtbaar, maar het is overal droog. De wind waait zwak tot matig uit het noordoosten. De temperatuur stijgt naar 12 tot 15 graden langs de noordkust, in de Kop van Noord-Holland en op de Wadden. Elders in het noorden wordt het 16 tot 18 graden. In het westen stijgt de temperatuur naar 18 tot 20 graden en in de rest van het land is het opnieuw een warme dag met 20 tot 22 graden. In Zeeuws-Vlaanderen, Noord-Brabant en in Limburg kan het 23, lokaal 24 graden worden.

In de avond en nacht naar vrijdag is het vrij helder. De wind draait naar het oosten en de temperatuur daalt flink. In Groningen en Drenthe kan het afkoelen tot dichtbij het vriespunt, elders daalt het kwik naar 2 tot 6 graden. In het zuidwesten wordt het niet kouder dan 8-9 graden.

Goede Vrijdag is het opnieuw lenteachtig. De zon schijnt volop, maar er is opnieuw sluierbewolking zichtbaar. De wind waait zwak tot matig uit het oosten. De temperatuur stijgt naar 12-14 graden langs de noordkust en op de Wadden. Elders in het noorden wordt het 15 tot 17 graden. In het midden stijgt het kwik naar 18-20 graden en ten zuiden van de grote rivieren wordt het 21-22 graden. Lokaal kan het in Zeeuws-Vlaanderen 23 graden worden.

Zaterdag schijnt geregeld de zon, maar er trekken ook wolkenvelden over het land. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige zuiden- tot zuidoostenwind. De temperatuur stijgt naar 20 tot 24 graden met de hoogste temperaturen in het zuidoosten. In het noorden en noordwesten wordt het 17 tot 19 graden. Later op de dag wordt de wind westelijk en gaat de temperatuur geleidelijk omlaag. Aan het eind van de middag is het aan zee 13-14 graden.

Eerste paasdag begint droog met geregeld zonneschijn, maar in de middag neemt de kans op buien toe en in het oosten en zuidoosten is ook onweer mogelijk. De temperatuur stijgt van noordwest naar zuidoost naar 16 tot 22 graden. Paasmaandag is het met 12 tot 16 graden een stuk minder warm. De lagere temperaturen zijn het gevolg van een matige tot vrij krachtige noordenwind. Het weerbeeld laat vooral in de ochtend nog enkele buien zien. De buien trekken naar het zuiden weg en in de middag is het droog met geregeld zonneschijn.

Na Pasen blijft het voorlopig weer droog met flink wat zon. De temperatuur gaat langzaam weer wat omhoog.