Vrij zonnige en warme Koningsdag

27-04-2020 JOURE – Vandaag is er een mix van wolkenvelden en perioden met zon. Het blijft vrijwel overal droog en het wordt 16-23 graden met de hoogste maxima in Limburg. Vanaf morgen is het wisselvallig met dagelijks kans op regen. Morgen en donderdag worden de natste dagen. Morgen wordt het 14-18 graden, later in de week is het 12-16 graden. In het weekend wordt het weer wat warmer.

Gedurende de ochtend is het droog met zonnige perioden. Ook schuift wat bewolking van west naar oost over het land. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind en de temperatuur loopt op naar 15-19 graden aan het einde van de ochtend. Op de Wadden is het dan circa 13 graden.

Vanmiddag houden we een mix van wolken en zon. Waarschijnlijk blijft het overal droog, maar een enkel buitje op de Wadden of in het zuidwesten is niet uitgesloten. De wind is matig en draait van zuidwest naar west tot noordwest. De maximumtemperatuur varieert van 15 graden op de Wadden tot 23 graden in Limburg. In Utrecht en Zwolle wordt het circa 20 graden. De noordwestenwind zorgt ervoor dat de temperatuur in de kustgebieden in de loop van de middag daalt naar 12-14 graden.

Vanavond is het wisselend bewolkt en blijft het op de meeste plaatsen droog. In het zuiden van het land is kans op een lokaal buitje. Vannacht neemt de bewolking toe en in de loop van de nacht neemt vanuit het zuidwesten de kans op regen toe. De minimumtemperatuur ligt rond 8 graden.

Morgenochtend kan in het noordoosten de zon nog even schijnen. In de rest van het land heeft bewolking de overhand en in het zuidwesten valt regen. De regen breidt uit over het zuiden, midden en westen van het land. Op veel plaatsen waait een matige noordoostenwind. In Zuid-Nederland is de wind zwak en variabel van richting.

Morgenmiddag volgt ook in het oosten en noorden van het land regen. In het zuiden staat weinig wind. In het noorden en midden van het land waait een matige noordooster. Aan de noordkust is de noordoostenwind vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft. De maximumtemperatuur varieert van 10 graden op de Wadden tot 18 graden in Twente en de Achterhoek. In de Randstad wordt het 14-15 graden.

Morgenavond en in de nacht naar woensdag is het wisselend bewolkt met kans op enkele buien. De minimumtemperatuur ligt rond 7 graden.

Woensdag start bewolkt en met regionaal wat regen of enkele buien. In de middag is er tijdelijk wat meer ruimte voor de zon, vooral in het noorden en westen van het land. Het wordt 12 graden op de Wadden tot 15 graden landinwaarts en er waait een matige wind uit westelijke richtingen. Woensdagavond en in de nacht naar donderdag volgt op veel plaatsen regen.

Donderdag wordt een buiige dag. Tijdens de buien kan het soms flink doorplenzen en is ook kans op onweer. Tussen de buien door wordt het circa 14 graden. Er waait een matige, aan zee vrij krachtige, zuidwestenwind. In de kustgebieden zien we af en toe de zon en aan het einde van de dag kan de zon op meer plaatsen doorbreken.

Ook op vrijdag zijn er buien, maar er is meer ruimte voor de zon dan de dag ervoor. Het wordt 14-17 graden met de hoogste maxima in Limburg.

Tijdens het weekend neemt de wisselvalligheid wat af en wordt het een beetje warmer. Op zondag kan het landinwaarts circa 20 graden worden.

Begin volgende week wordt het mogelijk nog warmer en zou de temperatuur in het zuidoosten tijdelijk kunnen oplopen tot 25 graden. In de loop van volgende week wordt deze warmte dan weer afgestraft met regen- en onweersbuien en daalt de temperaturen naar normale waarden voor begin mei. Dit betekent maxima van 14-19 graden en minima rond een graad of 8.