Vrij zonnig en meest droog

02-09-2020 JOURE – Het is vrij zonnig met vanmiddag ook stapelwolken. In Zeeland is vanochtend kans op een bui. Het wordt 19-22 graden. Morgen en vrijdag is het overwegend bewolkt en zijn er perioden met (lichte) regen. Het gaat harder waaien, maar aan de temperatuur verandert weinig. In het weekend wisselen wolken, zon en enkele buien elkaar af. Het wordt 17-20 graden.

Vanochtend schijnt in grote delen van het land de zon. Lokaal is het wat mistig, maar de mist zal snel verdwijnen. In het zuiden komen ook enkele wolkenvelden voor. In Zeeland komt een enkele bui voor, maar later blijft het droog.

Vanmiddag is het prima weer met zonnige perioden en stapelwolken. Het blijft droog en de temperatuur stijgt naar 20 graden in de kustgebieden en 21-22 graden in het binnenland. Doordat er weinig wind staat is het voor het gevoel nog wat warmer.

Vanavond verdwijnen de stapelwolken en kan nog even van de zon genoten worden.

Later in de avond en vannacht kunnen in de oostelijke helft enkele mistbanken ontstaan. In het westen raakt het bewolkt en kan later in de nacht een beetje regen vallen. De minima liggen tussen 7-10 graden in het oosten en 11-14 graden in het westen.

Morgen wordt een grijze en wisselvallige dag. Het is bewolkt en in het westen kan het een tijd (licht) regenen. In het oosten gaat het in de loop van de ochtend regenen.

In de middag blijft het grijs en regenachtig. In het midden en vooral het noorden zijn perioden met lichte regen of motregen. Tijdelijk kan het ook wat harder regenen. In de zuidelijke provincies is een wisseling van droge perioden en soms een beetje regen. Het wordt 19 graden in het noorden tot 21 in het zuiden. Er steekt een matige zuidwestenwind op. Langs de westkust is de wind vrij krachtig tot krachtig.

In de avond blijft het bewolkt en zijn in het hele land perioden met regen. Er volgt een zachte nacht met minima van 14 tot 17 graden. De regen neemt vanuit het noordwesten af en in de loop van de nacht zijn er ook droge perioden.

Vrijdag zijn er vrij veel wolkenvelden en zo nu en dan kan het daaruit regenen. Tijdens droge perioden is in het midden en zuiden kans op een beetje zon. Het wordt 19 à 20 graden in het noorden en aan de westkust. Op veel andere plaatsen is het een graad warmer en in het zuidoosten kan het lokaal 23 graden worden. Tijdens droge perioden is het prima weer. De wind blijft zuidwestelijk en is matig, aan de noordwestkust vrij krachtig.

In de avond neemt de kans op buien toe en kan het af en toe flink regenen. Bij zo’n stevigere bui ben je in een mum van tijd nat. In de nacht naar zaterdag neemt de neerslag af, maar echt droog wordt het niet. De temperatuur daalt naar 10-14 graden.

Zaterdag zijn er zonnige perioden en stapelwolken. Verspreid over het land kunnen een paar buien ontstaan, maar een groot deel van de tijd is het droog. Het wordt 17 graden aan de noordkust tot lokaal 20 graden in het zuidoosten.

Zondag is het nog iets koeler met 17-19 graden. Normaal wordt het begin september 19-21 graden. Er zijn meer stapelwolken dan op zaterdag en de kans op buien is ook wat groter. Maar tussendoor zal de zon nog wel even schijnen. Er staat een matige westenwind. Aan de noordwestkust is de wind vrij krachtig.

Volgende week blijven we te maken houden met westen- tot zuidwestenwinden en daarbij is kans op enkele buien. Behalve stapelwolken zijn er ook perioden met zon. Sommige dagen verlopen overwegend droog en dan kan de zon wat vaker schijnen. De temperatuur stijgt naar 19-22 graden.