‘Voorzomeren’ met KoffieMiks

22-05-2019 JOURE – De vrijwilligers van KoffieMiks schenken in mei en juni nog drie keer een heerlijk kopje koffie bij Miks welzijn, Brugstraat 1 te Joure. Komt u gezellig langs bij één of meerdere van onderstaande ontmoetingen? Behalve voor het uitstapje is deelname gratis, alleen voor de koffie en thee gaat een potje rond.

Stoelyoga
Donderdag 23 mei kunt u kennismaken met stoelyoga. Bij stoelyoga doe je rustige bewegingen op of naast de stoel, die voor iedereen haalbaar zijn ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Je hoeft hierbij geen speciale kleding aan. De oefeningen worden met aandacht gedaan; je voelt wat er gebeurt in je lijf, leert spieren aanspannen en ontspannen. De oefeningen worden tevens verbonden met de ademhaling; hierdoor kun je rust ervaren, niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk. Benieuwd of deze vorm van ontspannen iets voor u is? Schuif dan om 10 uur aan bij KoffieMiks, Brugstraat 1 te Joure en doe na de koffie mee aan deze korte les.

Een vervolg na de zomer?
Met dit voorzomer-programma komt helaas een einde aan KoffieMiks onder de vlag van Miks welzijn.
Na de zomer zal duidelijk worden of er een vervolg komt op deze koffieontmoeting, dat zoveel meer is dan samen gezellig koffie drinken. Elf jaar lang bood KoffieMiks de  mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen, elkaar tot steun te zijn, zinvolle informatie te krijgen over regelingen en voorzieningen en zo nu en dan samen te eten of een activiteit te doen. Voor een groot aantal 50 plussers uit Joure en omgeving was KoffieMiks dan ook een gemoedelijke, vertrouwde en inspirerende plek, waarbij de vrijwilligers en een groot aantal stagiaires steeds van onschatbare waarde waren.

De nieuwe welzijnsorganisatie ‘Sociaal werk de Kear’ neemt KoffieMiks niet over van Miks welzijn.
Wel wil de Kear in gesprek met de KoffieMiks deelnemers en vrijwilligers. Als de groep dat wil zullen zij hulp bieden bij het zelf organiseren van een vervolg.