Volgende week Uit Festival De Fryske Marren

04-09-2022 JOURE – Op zaterdag 10 september tussen 13.00 en 17.00 uur staan de dorpen Joure, Balk en Lemmer in het teken van cultuur tijdens de 1e editie van het UITfestival van de Fryske Marren. Het is de aftrap van het culturele seizoen 2022/2023. Een veelzijdig festival door het centrum van de drie dorpen, met optredens, exposities, marktkramen en workshops. Met dit festival kunnen alle culturele verenigingen en cultuurmakers binnen de gemeente De Fryske Marren het culturele seizoen aftrappen en laten zien wat ze in huis hebben. Te denken valt aan koren, muziekkorpsen, kunstenaars, bands, comedians, straattheater, toneelverenigingen, podia, historische verenigingen etc.

Tijdens deze dag kan het publiek gratis ervaren wat er op het gebied van kunst en cultuur in de Fryske Marren te beleven is. Het is de perfecte plek voor het publiek om informatie te krijgen over het aanbod binnen de kunst- en culturele sector. Naast gevestigde culturele instellingen is er ook plek voor kleinere initiatieven en amateurverenigingen om zich te presenteren. Wie interesses heeft om mee te doen aan het UITfestival DFM kan zich nu aanmelden via uitfestivaldfm@toanhus.nl

Het UITfestival DFM is een samenwerking van; Bibliotheken Mar en Fean, CVK It Toanhûs, Mar en Klif, Stichting Oud Lemmer en Museum Joure.

In Joure is tijdens de eerste editie van het UitFestival De Fryske Marren van alles te doen. In het centrum van de vlecke zijn maar liefst drie podia en een cultuurmarkt. Op het pleintje voor de Katholieke kerk laten verschillende muziekkorpsen van zich horen. Hier vindt ook de start van het evenement plaats.

Grote Muzikale Opening
Kun jij zingen of een muziekinstrument bespelen? Doe dan mee met de gezamenlijke Grote Muzikale Opening tijdens het UITfestival op 10 september. Op alle locaties zullen we gezamenlijk openen. We verzamelen met zijn allen om 12.45 en dan spelen we om 13.00! In Joure opent het festival Joure voor bij de R.K. Kerk.

Hobbe van Baerdtkerk
In de Hobbe van Baerdtkerk zijn een aantal koren te beluisteren. Een mooie gelegenheid om je op de hoogte te stellen van de zangmogelijkheden in onze omgeving en om de net gerenoveerde kerk van binnen te bekijken!

Museum Joure
In Museum Joure laat Filmhuis Joure je een voorproefje van hun programma zien en in de tuin van het museum vind je meerdere kunstenaars en historische organisaties. Hier kun je je inschrijven voor een leuke cursus, workshop of als historisch onderzoeker.

Sinnebuorren
De uitsmijter is het poppodium dat speciaal voor het UITfestival is opgebouwd in het parkje bij de Sinnebuorren. Hier laten 7 bands uit de omgeving Joure van zich horen.