Vogelwacht Balk tegen komst villapark

01-08-2020 BALK – Een bedrijf uit Heerenveen wil een villlapark realiseren bij Balk. Er zouden 43 vakantievilla’s moeten komen met een kostprijs van tussen €600.000,- en €1.000.000,-. De plannen worden gehekeld door de vogelwacht. Het gebied is een van de succesvolste gebieden voor de weide vogel. De vogelwacht heeft al een zienswijze ingediend bij de gemeente en ook hebben ze aangekondigd om naar de rechter te stappen indien de gemeenteraad in zou stemmen met de plannen.

De gemeenteraad zal na de zomerreces een oordeel moeten geven op de plannen van het bedrijf uit Heerenveen. Het bedrijf wil volgend jaar met de bouw beginnen afhankelijk van de verkoop. Binnen de gemeenteraad zijn er echter steeds meer geluiden te horen dat er niet alleen naar het duurdere segment woningen moet worden gekeken maar juist ook naar de betaalbare woningen.

Het laatste struikelblok is een camping die deels gelegen is op het terrein. Er zullen indien de plannen doorgaan campingplaatsen moeten verdwijnen tot spijt van de bezoekers. Daarnaast mogen de woningen worden verhuurd aan derden. De angst van een ‘spookbuurt’ is dan ook zeker aanwezig.