Vijf genomineerden voor verkiezing Agrarisch Ondernemer 2018


03-03-2018 JOURE – Uit de 10 kandidaten voor de titel voor Agrarisch Ondernemer 2018 zijn door de jury onder leiding van voorzitter Marc Calon van LTO Nederland 5 genomineerden geselecteerd. Eén van hen wordt op 29 maart uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer 2018. Op deze dag wordt ook de Publieksprijs uitgereikt aan de ondernemer die de meeste publieksstemmen weet te vergaren.
– Biesheuvel Knoflook, teler van verse knoflook in Slootdorp (Noord-Holland)
Hij koos voor verse knoflook omdat het een vernieuwende teelt is en goed in het bouwplan paste. Inmiddels produceert Arjan Biesheuvel zo’n 500 ton verse knoflook per jaar. Hij zet de bollen af en verwerkt ze op zijn bedrijf ook tot allerlei knoflookproducten.

– Boer Bart, biologische melkveehouderij in Rotstergaast (Friesland). Geen kunstmest en krachtvoer gebruiken, kippen die achter de koeien aan weiden, samen een kaasmerk introduceren. Bartele en Rianne Holtrop zijn eigenzinnig en vol zelfvertrouwen. Met succes, want na drie jaar wordt op hun biologisch bedrijf geld verdiend.

– Van der Avoird Trayplant, kweker van aardbei- en framboos uitgangsmateriaal in Bavel (Noord-Brabant) Bij Van der Avoird Trayplant in Bavel (N-Br.) staan niet de aardbei en de framboos centraal. “Bij ons draait het om onze mensen”, zegt Peter van der Avoird. “Als zij het naar hun zin hebben, dan presteren ze beter. En dan komt het product vanzelf.”

– OF Witte Wezenspyk, kaasboerderij en schapenhouders in Den Burg (Noord-Holland) Op het eiland Texel wordt al meer dan vijfhonderd jaar op ambachtelijke wijze kaas gemaakt. Kaasboerderij en schapenhouderij Wezenspyk zet deze traditie voort. Onder meer met de Echte Texelse schapenkaas.

– De Korenschoof, akkerbouw en geitenhouderij in Kamperland (Zeeland)
Gezonde voeding bereikbaar maken voor iedereen, dat is het doel van Kees en Connie Steendijk. Ze betrekken de omgeving bij hun biologische bedrijf en zijn scherp op de kwaliteit van hun producten. Naast akkerbouwers zijn zij sinds twee jaar ook biologisch geitenhouders.