Vier de Vrouwendag in Joure

14-02-2019 JOURE – Ben je een vrouw uit gemeente De Fryske Marren en lijkt het je leuk om deel te nemen aan de Vrouwendag in Joure? Kom dan vrijdagmiddag 8 maart naar Miks, Brugstraat 1 te Joure. Hier ontmoet je vrouwen van verschillende leeftijden en culturele herkomst. Je kunt ‘s middags meedoen aan één van de vier workshops en ‘s avonds lekker eten en dansen. Dit alles onder het motto ‘Heldinnen’. Is het niet mogelijk om ’s middags al te komen, loop dan gerust op een later tijdstip binnen. Je bent van harte welkom om deze dag mee te vieren.

Middagprogramma
Vanaf drie uur staat de koffie en thee klaar, waarna schrijfster Janny van der Molen om half vier de aftrap doet met een korte, interactieve inleiding, rond de vraag: Wie is jouw Heldin? Om vier uur starten de workshops. Bij elke workshop is plek voor maximaal 15 vrouwen. Wacht dus niet te lang met aanmelden.

In de workshop Versterk je weerbaarheid leer je sterker in je schoenen te staan. Zelfverdedigingsinstituut Witkamp geeft met praktisch toepasbare technieken aandacht aan: hoe sta je, hoe loop je en hoe gebruik je je stem? Waar ligt jouw persoonlijke grens?
En, hoe hou je bij dreiging iemand van je af? Er wordt in een veilige sfeer geoefend.

Bij workshop 2
Vind de heldin in jezelf ga je na de introductie van Mirjam de Gier aan de slag met het vastleggen van je ambities, dromen en kwaliteiten in een collage. Hierna krijgt iedereen de gelegenheid om die te delen met de andere vrouwen uit deze groep. Zo ga je ’s avonds niet alleen met een collage naar huis maar vast ook met waardevolle inzichten.

Stralende kleuren is de titel van workshop 3.
Hierin ontdek je welke kleuren het beste bij jou passen. Zijn het de meer warme tinten of juist koele? Herma Spijkerman is imago stylist. Ze laat iedere deelneemster ervaren welke kleuren haar doen stralen.
Voor crea Bea’s organiseren we workshop 4: Creatieve Vrouw. Shamoni Khalel, vrijwilligster bij Miks, heeft lijm, scharen en allerlei kleurige frutsels klaarliggen, waarmee je aan de slag kunt om je eigen heldin op canvas te creëren. Leuk voor thuis aan de muur!

Avondprogramma
Rond 6 uur starten we met onze gezellige Meet&Eat; een buffet van allerlei heerlijke hapjes. Zo kun je al etend nieuwe vrouwen ontmoeten en leuke gesprekjes hebben. Aansluitend doen we de vrolijke Heldinnenquiz. Rond 8 uur is het tijd voor de dansworkshop Just Dance! Op aanstekelijke muziek zet Lonneke Post, beweegcoach van Miks en zelf enthousiast danser, ons een uurtje in beweging. Blijf dan maar eens stilzitten! Iedereen kan naar harte lust en naar eigen kunnen meedoen. Is dansen toch te intensief? Geniet dan al kijkend van deze swingende afsluiting!

Vooraf aanmelden
Deelname aan de vrouwendag kost € 3,= , ongeacht wanneer je binnenkomt. Zin om deze dag mee te maken? Meld je dan (alleen of samen met je vriendin, buurvrouw, zus, moeder of dochter) zo snel mogelijk aan. Dit kan tot uiterlijk 6 maart bij Miks via (0513) 414593 of telefoon@miks-welzijn.nl. Geef daarbij de volgende dingen door: je naam/ jullie namen, de gekozen workshop(s) en wel/niet mee eten, met eventuele dieetwensen. Kijk voor meer informatie op www.miks-welzijn.nl

Vrouwendag wereldwijd gevierd
Al ruim honderd jaar wordt wereldwijd op 8 maart de Vrouwendag gevierd, waarbij aandacht wordt besteed aan de positie van vrouwen en meiden, die nog in veel landen te wensen overlaat. In Fryslân doen we dit vanaf 1979.
De Vrouwendag wordt in ieder land op een andere manier ingevuld: als een feestdag voor vrouwen, waarop gezamenlijk wordt gegeten en gedanst; als een soort Moederdag, waarop vrouwen bloemen krijgen van hun man of werkgever; of als een politieke dag, waarop aandacht wordt gevraagd voor de verbetering van de maatschappelijke en economische positie van vrouwen, die nog nergens ter wereld gelijkwaardig is aan die van mannen.
In Nederland vieren we vooral feest om te herdenken wat er allemaal is bereikt op het terrein van vrouwenemancipatie. Dat doen we door elkaar te ontmoeten, samen inspirerende activiteiten te doen en ervaringen te delen.