Victor uit Portugal zoekt een warm thuis in Sneek of omgeving 

03-05-2022 JOURE – Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook Victor uit Portugal die zijn Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in Sneek of omgeving. Voor hem zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active een enthousiast gastgezin die hem een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2023. 

Uitwisseling naar Nederland
Victor doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.  

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zo hoef je niet ver te reizen om andere culturen, tradities en talen te ontdekken, want je kan de wereld ook in huis halen met een buitenlandse student. 

Wie is Victor?
Victor is een avontuurlijke en optimistische jongen van 17 jaar en komt uit Portugal. In zijn vrije tijd gaat hij graag sporten met zijn vrienden, vindt hij het leuk om te lezen of speelt hij videogames. Daardoor is zijn favoriete vak op school computerwetenschappen en wil hij later in dit gebied gaan werken. “Ik wil een nieuwe taal en gewoontes leren, nieuwe vrienden maken en zelfstandiger worden door een jaar naar het buitenland te gaan!” Leer Victor beter kennen! Bekijk zijn profiel op de website van Travel Active. 

Wie biedt Victor een gezellig thuis in Nederland? 
Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active.  

Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.  

Bent u nieuwsgierig geworden naar Victor, de andere buitenlandse scholieren en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek de website: www.travelactive.nl/high-school-holland