Veteranenherdenking op 26 juni in Joure gaat niet door.

27-05-2020 JOURE – De jaarlijkse veteranenherdenking van de Stichting Militairen Veteranen Skarsterlân bij het monument aan de Jouster Toer, die voor dit jaar gepland stond op 26 juni 2020, gaat niet door in verband met de geldende corona maatregelen. Dit jaar zou de 15e herdenking plaatsvinden, waarvoor ook subsidie was toegezegd door Stichting Westermeer.

In goed overleg met alle betrokken partijen, zoals de gemeente De Fryske Marren en de militairen van 44 Pantserinfanteriebataljon Johan Willem Friso uit Havelte is besloten om de herdenking niet plaats te laten vinden. Daarbij is heel erg rekening gehouden met de locatie waar de herdenking plaatsvindt en de mogelijkheid dat we op die plaats kunnen zorgen voor opstoppingen waarbij de 1,5 meter maatregel in het geding kan komen.

Ook hebben we te maken met een doelgroep, de veteranen uit o.a. voormalig Nederlands Indië, Korea en Nieuw Guinea, die erg kwetsbaar is voor het corona virus. Daarom wordt de 15e herdenking doorgeschoven naar 25 juni 2021, waarbij de Stichting Westermeer haar subsidie ook doorschuift naar volgend jaar.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Sytze Holtrop
Voorzitter Stichting Militairen Veteranen Skarsterlân
Tel: 06-12365463