Verwondering, Betovering en Verleiding

25-09-2020 SINT NICOLAASGA In hotel-restaurant De Oorsprong in Sint Nicolaasga organiseert Keunst en Keur van 5 oktober 2020 tot en met 8 februari 2021 een expositie van schilderijen die verwondering, betovering en verleiding verbeelden. Met werk van drie kunstenaars uit Sint Nicolaasga met eenzelfde liefde voor de kunst en toch zo verschillend. 

Ria Walstra gaf haar schilderijen de titel ‘Treespirit’. Gekapte bomen zijn haar inspiratiebron. Maar juist door haar verwondering voor bomen, bewegende takken en het meanderende licht geeft ze in haar schilderijen het gemis van linde, berk, kastanje en beuk weer. Ria schildert eerst de bomen met vloeibaar rubber op papier of doek en daarna brengt ze de achtergrond aan. Het rubber wrijft ze weer weg waardoor de ongeschilderde, niet bestaande bomen, weer zichtbaar worden.

‘Betovering’ is de titel van de expressieve schilderijen van Jan Huitema. Met zijn werk geeft hij de verwondering en bewondering voor de scheppende kracht van de natuur weer. Hij ervaart de schepping als iets kosmisch waarin alles met elkaar is verbonden en verwant. De schoonheid van vergankelijkheid, de voortdurende ontwikkeling van tot bloei komen en vergaan, vormt de basis van zijn innerlijke, intuïtieve manier van schilderen.

Eten doe je dagelijks, maar kijk je er wel bewust naar? Monique van der Wal laat met haar hyperrealistisch geschilderde werk de kijker bewust kijken. ‘Lekker Echt’ is de titel van haar werk. Lekker omdat voedsel troost biedt, gelukkig maakt en laat genieten. Echt omdat haar schilderijen zo echt lijken dat de verleiding om je vinger door de slagroom te halen bijna niet te weerstaan is. “Kom gerust dichterbij en bekijk alle kleine details”, is haar uitnodiging………

Hotel De Oorsprong
Huisterheide 7
Sint Nicolaasga

Tot en met 8 februari 2021, dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur.