Verspreiding gratis biobakjes bijna klaar


25-05-2017 JOURE – Deze week zullen ook in Joure de laatste biobakjes worden rondgebracht. In de regio’s Lemmer, Balk en Sint Nicolaasga was de verspreiding al klaar. De gemeente wil het Lemster Mannenkoor hartelijk danken voor hun hulp hierbij! Ook wensen zij iedereen veel plezier en succes met het bakje en met het scheiden van gft-afval.

Heeft u nog geen bakje of is er iets mis met het bakje?
In Balk (Eigen Haard) en Lemmer (de Steke) kunt u al terecht op het milieuterrein als er iets mankeert aan het biobakje dat u ontvangen heeft (als bijvoorbeeld het deksel mist). In de regio Joure kan dit vanaf donderdag 1 juni (milieuterrein aan de Handelswei), omdat de gemeente eerst de verspreiding willen afronden.

Voor wie?
Alle huishoudens met een eigen container ontvangen een gratis biobakje van de gemeente. Maar ook voor andere huishoudens is een biobakje beschikbaar op onze milieuterreinen (zolang de voorraad strekt). NB Nedvang stelde bij het biobakje gratis tassen beschikbaar ‘Glas in ’t bakkie’, die u kunt gebruiken voor het verzamelen en wegbrengen van glasafval.