Verspreiding biobakje loopt door in mei


25-04-2017 JOURE – In de regio Lemmer en Balk-Gaasterland zijn de biobakjes voor gft-afval inmiddels verspreid. In Joure, Langweer en Scharsterbrug nog niet: Omrin heeft nog niet alle bestelde bakjes kunnen leveren, zodat de gemeente  in deze plaatsen na de meivakantie verder gaan met de verspreiding.

Voor ieder huishouden een biobakje beschikbaar
Alle huishoudens met een eigen container ontvangen thuis een (gratis) biobakje van de gemeente, gemaakt  van gerecycled plastic. Het is een gezamenlijke actie van Omrin en de Friese gemeenten. Voor alle huishoudens is er een bakje beschikbaar. Het bakje kan op het aanrecht staan en is geschikt voor alle gft-afval. Hiermee willen we het scheiden van gft-afval zo gemakkelijk mogelijk maken en bij alle huishoudens stimuleren.

Nog geen biobakje ontvangen?
– In Joure, Langweer en Scharsterbrug worden de bakjes na de meivakantie verder verspreid. Zodra we klaar zijn met de verspreiding, staan de overige biobakjes op de milieuterreinen (in Balk, Lemmer en Joure) voor u klaar, voor het geval u thuis geen biobakje ontvangen heeft.

– Woont u in de regio Balk of Lemmer en heeft u thuis geen biobakje ontvangen, dan kunt u vanaf maandag 1 mei terecht op de milieuterreinen in Balk (Eigen Haard) of in Lemmer (De Steke); zolang de voorraad strekt. De voorraad wordt weer aangevuld zodra we van Omrin weer nieuwe bakjes ontvangen; uiteindelijk is/komt er voor elk huishouden een bakje beschikbaar.

Afhaalmoment regio Joure
Voor de regio Joure wordt dit afhaalmoment later, omdat de huis aan huis verspreiding in en rondom Joure nog niet klaar is. Jouregio houd u op de hoogte. Op het milieuterrein in Joure (Handelswei) zijn dus vanaf 1 mei nog geen biobakjes beschikbaar; de gemeente rond eerst de huis aan huis verspreiding af.