Vernieling bushokjes kost gemeente duizenden euro’s

14-04-2020 JOURE – Het kapotmaken van de ramen van bushokjes is een groot probleem in onze gemeente. In 2020 hebben we al negen aangiftes gedaan bij de politie. In totaal zijn er twintig ramen vernield. Het plaatsen van één nieuw raam kost €350,-. Dat betekent dat de vernielingen ons alleen dit jaar al €7000,- hebben gekost.

Getuige? Meld het!
De vernielingen gebeuren in onze hele gemeente, onder meer in Balk, Joure, Bakhuizen, Rijs en Sloten. Het is de politie nog niet gelukt om een zaak op te lossen. Daardoor kan de gemeente de kosten niet op de dader(s) verhalen. We willen deze vernielingen natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Wanneer het toch gebeurt, wil de politie en de gemeente graag informatie hebben over de dader(s).

Bent u getuige van de vernieling van een bushokje? Dan vragen wij u om dit rechtstreeks te melden bij de politie (0900-8844) of bij de gemeente via telefoonnummer 14 05 14. Anoniem melding doen kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl). Zo kunnen we samen de vernielingen tegengaan.