Verlenging autorijbewijs voor senioren


24-06-2018 JOURE – Senioren vanaf 75 jaar, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor d.d. 11 juli, 22 augustus en 19 september terecht op het spreekuur in Vegelin State, Harddraversweg 4. Schikt de datum u niet dan zijn er andere mogelijkheden in de regio.

Voor senioren kost de keuring € 30,00 en voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E is het € 49,00. Voor informatie en een afspraak belt u tijdens kantooruren naar het landelijke afsprakenbureau van RegelzorgRijbewijskeuringen: ‪088 23 23 300. Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl.

Veel gemeenten verstrekken geen keuringsformulieren (Gezondheidsverklaring) meer en verwijzen naar het CBR. De Gezondheidsverklaring is echter ook verkrijgbaar bij Regelzorg en kost € 41,00. De verwerking en beoordeling van de Gezondheidsverklaring door het CBR kan tot 3 maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ten minste 4 maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring.