Verhalenavond bij bibliotheek Joure

10-11-2019 JOURE – Tijdens Verhalenavond ontmoet heel Friesland elkaar in winterwarme sfeer om verhalen te vertellen en te beluisteren. Verhalen in huiskamers, musea, cafés, bijzondere gebouwen, bij scholen, verenigingen, bedrijven en: in de Bibliotheek!

Heleen Wagemans
In de Bibliotheek in Joure komt Heleen Wagemans het verhaal “Goochelaar” vertellen. Heleen had een bijzondere oom, hij was goochelaar. Hij bewaarde zijn goochelspullen in een kamertje waar zij als nieuwsgierig klein meisje niet mocht komen…

Heb jij ook een verhaal?
Deze verhalenavond is een vervolg op de verhalenavond waarmee vorig jaar Leeuwarden-Fryslân 2018 werd geopend. Volgens David Lelieveld, producent namens Pier21, zit de kracht van Verhalenavond in de eenvoud: “Op Verhalenavond worden simpelweg verhalen verteld. In heel Friesland. En iedereen kan meedoen, als toeschouwer maar ook als verteller. Want iedereen heeft een verhaal.

Het fenomeen verhalenavond is niet nieuw. “Anderhalve eeuw geleden had Friesland de ‘Winterjûnenocht’, die traditie blazen we nieuw leven in”, aldus Lelieveld, die benadrukt dat je geen literaire vertelling hoeft te houden, “maar gewoon een verhaal zoals je dat aan een ander vertelt. Inspiratie kun je halen uit het thema “Als stenen konden spreken.”