Vergeet u niet te stemmen vandaag?


15-03-2017 JOURE – Vandaag vinden de Tweede Kamerverkiezing plaats. De laatste Tweede Kamerverkiezing vond plaats op 12 september 2012. Dit als gevolg van de val van het kabinet. Normaal gesproken vindt deze verkiezing om de vier jaar plaats. Hieronder vindt u allerlei informatie voorafgaand en na afloop van de verkiezingen.


Stemmen in de Fryske Marren
In gemeente De Fryske Marren kunt u op 45 verschillende locaties stemmen bij een stembureau. Als u kiesgerechtigd bent, ontvangt u een stempas waarmee u op elk stembureau uw stem kunt uitbrengen.

U mag uw stem uitbrengen bij een Tweede Kamerverkiezing als u:
– beschikt over de Nederlandse nationaliteit;
– niet bent uitgesloten van het kiesrecht;
– 18 jaar of ouder bent.

Wat heeft u nodig om te stemmen?
Zorg ervoor dat u uw stempas en ID-bewijs bij de hand houdt wanneer u gaat stemmen. Als u zich niet kunt identificeren mag u niet stemmen. De stembureaus zijn geopend van 07.30 tot 21.00 uur.

Op de pagina stembureaus en verkiezingsborden vindt u een document met de verschillende locaties van de stembureaus. Alle stembureaus zijn toegankelijk voor mindervaliden. Zo is er een speciale parkeergelegenheid aanwezig en zijn de stemhokjes zodanig aangepast dat deze toegankelijk zijn voor mindervaliden.