Vergadering Wetterskip Fryslân vandaag bij WTC Expo

17-12-2019 LEEUWARDEN – De vergadering van het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân wordt vandaag in het WTC Expo gehouden. Hier wordt de begroting voor 2020 besproken en vastgesteld. De vergadering begint om 14.30 uur. De verwachting is dat er veel belangstellenden op af komen. Op deze manier wil het Wetterskip belangstellenden de kans bieden om de vergadering via schermen te volgen.

Op 2 december was de commissievergadering over de begroting en de daarbij behorende voorgestelde tariefsverhoging voor inwoners en agrariërs van Fryslân en het Groninger Westerkwartier. Zo’n 300 agrariërs waren hierbij aanwezig. Toen is gebleken dat Wetterskip Fryslân een deel van de belangstellenden niet goed en veilig in haar hoofdkantoor kon ontvangen.

Belangstellenden welkom in de Frankenhal
In overleg met de gemeente Leeuwarden en de politie is besloten om voor een alternatieve vergaderlocatie te kiezen. Belangstellenden zijn welkom in de Frankenhal van WTC Expo om de vergadering op schermen te volgen. De hal is toegankelijk via ingang West aan het Fryslânplein in Leeuwarden. De vergadering is ook te volgen via de livestream op www.wetterskipfryslan.notubiz.nl(externe website)

Dijkgraaf Paul van Erkelens: ‘Natuurlijk vergaderen we bij voorkeur in ons eigen hoofdkantoor, maar we willen onze gasten zo goed mogelijk ontvangen. Daarom kiezen we dit keer voor een externe locatie.’