Verdachte moet nog 2 jaar zitten

09-05-2019 SINT NICOLAASGA – Eergister controleerden collega’s een voertuig op de rijksweg A6 ter hoogte van Sint Nicolaasga. Bij navraag bleek het voertuig als gestolen of wel verduistert gesignaleerd te staan. De personenauto is bij het politiebureau te Joure aan een controle onderworpen. De bestuurder van dit voertuig, een 55-jarige Nederlandse man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd aangehouden voor de verduistering van het voertuig.

Uit verder onderzoek kwam naar voren dat de man nog 359 dagen gevangenisstraf open had staan. Ook liep er nog een schadevergoedingsregeling (wet Terwee) tegen de man ter waarde van ruim € 113.000,-. De gijzeling hiervoor was ook 365 dagen. Na deze gijzeling blijft het bedrag open staan.

Tijdens de fouillering kwam er nog € 1000,- aan contanten boven water. Deze waren door de verdachte net gepind. Dit geldbedrag is inbeslaggenomen zal uiteindelijk worden afgetrokken van het nog openstaande bedrag. Het vermoeden is dat de man niet op zeer korte termijn het geld bij elkaar kan sprokkelen en zodoende dus ongeveer 2 jaar in een Penitentiaire Inrichting gaat verblijven.