Verdachte met openstaande boetes aangehouden

08-11-2019 BALK – Afgelopen week kwam de politie op de Bargebekwei in Balk een auto tegen die kennelijk wat problemen had. In het kader van ‘hulp bieden aan hen die dat behoeven’ zijn wij gekeerd om een helpende hand te bieden. De auto was inmiddels al weer verder gereden, maar vertoonde nog steeds bijzonder rijgedrag.

Uiteindelijk stopte de auto in Balk en bij aanspreken van de bestuurder, een 25-jarige man uit Sneek, bleek deze zich niet te kunnen identificeren, waarna de man werd aangehouden. De persoon die de verdachte opgaf te zijn bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Ook bleek de verdachte onder invloed van drugs.

Aan het bureau weigerde de verdachte een bloedproef te ondergaan, die verplicht is na het rijden onder invloed van drugs. Ook werd de identiteit van de verdachte achterhaald. Hij had de naam opgegeven van zijn broer en al snel bleek waarom. Ook hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs, maar werd ook nog gezocht. Hij was namelijk niet teruggekeerd van verlof uit de gevangenis. Daarnaast werd hij nog gezocht door de collega’s van Zwolle, die hem nog moesten horen als verdachte in een zaak.

Tegen de verdachte wordt onder andere proces verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs, het weigeren van de bloedproef en het opgeven van een valse naam.

Uiteindelijk is de verdachte weer teruggebracht naar de gevangenis, waar hij de rest van zijn straf uit mag zitten.