Verborgen krachten op ondernemersplein BCDN


20-03-2017 JOURE – Samen met 22 ondernemers presenteert onze gemeente zich dinsdag 21 en woensdag 22 op de Business Contact Dagen Noord in Leeuwarden. Met als thema ‘Verborgen krachten’ laten we met elkaar zien dat hier veel kwaliteit zit en dat er veel mogelijk is voor ondernemers in onze gemeente. “Vaak zijn we te bescheiden en treden we niet op de voorgrond, terwijl je met Friezen heel goed zaken kunt doen”, zegt Peter Kort, bedrijvencontactfunctionaris bij de gemeente. “Op het ondernemersplein zorgen we ervoor dat deze krachten wat meer in de spotlight komen te staan”.

Programma met ondernemersborrel
Op dinsdag 21 maart organiseert de gemeente een ondernemersborrel op het De Fryske Marrenplein, van 19.00 tot 21.00 uur. Tijdens dit avondprogramma houdt oud-turner Herre Zonderland van Total Sports Experience een lezing over zijn ervaring in de topsport in relatie tot het ondernemerschap. U bent van harte welkom bij deze inspirerende lezing. Ook spelen we het spel ‘Ik hou van De Fryske Marren’, waarin alle standhouders op het plein op een uitdagende manier worden uitgelicht. De ondernemersavond is een mooie kans om gelijkgestemden uit de regio te ontmoeten!

U kunt op eigen gelegenheid komen, maar meerijden met de ondernemersbus kan ook: u kunt zich hiervoor aanmelden via uw ondernemersvereniging. De openingstijden van de beurs zijn 12.00 tot 22.00 uur. De toegang is gratis, meer praktische informatie vindt u op de website van BCDN. Alles over het ondernemersplein van De Fryske Marren vindt u op de speciale facebookpagina.

Ruimte voor ondernemers
Er is een enorme diversiteit aan bedrijven in onze gemeente. Dat zie je ook aan de deelnemers op de beurs: van dienstverlenende bedrijven op het gebied van verzekeringen, marketing, ingenieurs of administratie, tot middel- en grote bedrijven in constructie, milieutechniek en recreatie. Gemeente De Fryske Marren wil ondernemers ruimte bieden en hen zoveel mogelijk ondersteunen bij het maken van keuzes en het realiseren van wensen en ambities. “Dat is ook onze rol als bedrijvencontactfunctionaris en dus gesprekspartner van bedrijven”, zegt Peter Kort. “Door te ondersteunen en te coördineren bij de realisatie van dit ondernemersplein, dragen we hieraan bij”. Persoonlijk contact en het stimuleren van werkgelegenheid spelen een belangrijke rol. Bovendien heeft De Fryske Marren veel te bieden: het is een gemeente van verbinding, met een goede bereikbaarheid over weg en water.

Groeiende belangstelling en verbinding
De gemeente presenteert zich al een aantal jaren samen met ondernemers op de BCDN. Dit jaar staan er zelf 22 stands op het gezamenlijke plein.  De belangstelling bij ondernemers om mee te doen, groeit. De markt trekt weer aan en er is meer vertrouwen. Bovendien versterken bedrijven elkaar door gezamenlijk op een plein te staan en is er onderling veel enthousiasme. Ook de keuze van een thema – dit jaar ‘Verborgen krachten’- draagt hieraan bij. Dit thema komt terug in alle zaken die te maken hebben met het plein, het programma, de samenwerking, de publiciteit. Midden op het plein staat een grote meiboom, die staat voor de verbinding tussen ondernemers en gemeente.