Veiligheidsplein succesvol verlopen

12-10-2019 JOURE – Vanochtend waren alle uitgenodigde hulpdiensten aanwezig bij de opening van het Veiligheidsplein aan de Merk te Joure. Deze werd officieel geopend door burgemeester Veenstra. Helaas kon de kantelwagen wegens technische omstandigheden er niet bij blijven. Dat stond de vragen die er vandaag waren echter niet in de weg.

Vanochtend kwam het plein langzaam op gang. Richting middag werd het steeds drukker. De kinderen werden middels een interactief spel op de hoogte gebracht van de gevaren bij brand. Dat trok veel bekijks. Ook de motorfiets van agent Dirk Hebing was populair onder de jeugd.

Doel van het plein is om mensen bewust te maken van de gevaren die vaak om ons heen bevinden maar waar we niet altijd oog voor hebben of bij stilstaan. Daar zijn de medewerkers vandaag goed in geslaagd. Ook zorg om een ander kan helpen de veiligheid in de buurt te verbeteren.

Ook kwamen er gesprekken op gang rondom de veiligheid, overlast van vuurwerk en ook hangjeugd op gang. Duidelijk werd dat diverse zaken de aandacht heeft van de politie, brandweer en ook de gemeente. Het bleek een leerzame dag te zijn voor de bezoekers.

Voor impressie kunt u hier terecht.