Veel zon, later wolken en wat regen

06-04-2020 JOURE – Een groot deel van de dag schijnt de zon volop. In de middag neemt in het westen de bewolking toe en later stijgt de kans op lichte regen. Het wordt 17 tot 23 graden. Vannacht is kans op mist. De komende dagen is het droog met veelal maxima van 15 graden op de Wadden tot 22 in Zuid-Nederland. Woensdag kan het in het zuidoosten misschien 25 graden worden.

Vanochtend is het volop zonnig. Er waait een matige wind die geleidelijk van zuid naar zuidwest draait. De temperatuur loopt flink op. Tegen het middaguur is het 14 graden op de Wadden tot 18 graden in het zuidoosten.

Vanmiddag wordt het 16-17 graden in het noordwesten, 20 graden in Amsterdam en Utrecht en 22-23 graden in het oosten van het land. De wind blijft matig van kracht en draait van zuidwest naar west. In de loop van de middag neemt in het westen de bewolking toe. In Zeeland en elders lang de westkust kan aan het einde van de middag al een beetje regen vallen.

Vanavond breidt de regen uit over het land, maar neemt ook in intensiteit af. Waarschijnlijk valt vooral in het westen, midden en noorden een beetje regen. In het oosten en zuiden blijft het nagenoeg droog.

Vannacht wordt het overal droog en klaart het vanuit het westen op. Vervolgens kan gemakkelijk mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 6 graden.

Morgenochtend is het regionaal mistig. Geleidelijk lost de mist op. Vooral in het noordelijk kustgebied kan dit tot ver in de ochtend duren. Met zon loopt het kwik eind van de ochtend op naar 15-17 graden. Daar waar het wat langer grijs is, blijft de temperatuur tijdelijk wat achter.

Morgenmiddag is het in het binnenland wisselend bewolkt met regelmatig zon. In de kustgebieden is het op de meeste plaatsen zonnig. Het wordt 15 graden op de Wadden tot 21 in het zuidoosten en er waait een zwakke tot matige oostenwind.

Morgenavond en in de nacht naar woensdag zijn er brede opklaringen. De temperatuur zakt naar een graad of 8 en regionaal kan mist ontstaan.

Woensdag is het, na het oplossen van eventuele mist, weer de hele dag droog en zonnig. Het wordt nog iets warmer dan vandaag en morgen met 17-18 graden in het noordwesten tot 24 graden in het zuidoosten. Mogelijk komt het zeer lokaal met 25 graden tot een zomerse dag. De wind is zwak en waait uit zuidelijke richtingen. Genieten van dit warme, (bijna) zomerse, weer doe je het beste in eigen tuin of op je balkon.

Ook donderdag en vrijdag verlopen droog en vrij zonnig. Het wordt 15 graden op de Wadden tot 22 graden in Zuid-Nederland. Hiermee is het flink warmer dan normaal. Gemiddeld ligt de middagtemperatuur in deze tijd van het jaar rond 13 graden.

Tijdens het Paasweekend is kans op enkele buien en zien we vooral op zaterdag en zondag de zon veel minder vaak. De temperatuur moet daarbij waarschijnlijk wat inleveren. Zaterdag wordt het nog 15-20 graden en tijdens Pasen liggen de maxima tussen 14 en 18 graden.

Ook na Pasen ligt de middagtemperatuur waarschijnlijk tussen 14 en 20 graden. Hierbij is de kans groot op droog en vrij zonnig weer. De neerslagkans ligt dagelijks rond 25%.