Veel zon en droog

14-06-2019 JOURE – Het is prachtig nazomerweer met flink wat zon. De temperatuur stijgt naar 18-23 graden. Morgen wordt ook een mooie nazomerdag met veel zon. Later neemt vanuit het noorden de bewolking toe. Het wordt 19-25 graden. Maandag is kans op wat regen. De dagen daarna is het overwegend droog en met 16-18 graden ook vrij fris. Aan het eind van de week lijkt het weer warmer te worden.

In het noorden van het land komen vanochtend wolkenvelden voor, elders schijnt de zon flink. Het blijft overal droog. Na een frisse start stijgt het kwik snel.

Vanmiddag is het overal prachtig nazomerweer met veel zon. Er is hooguit wat sluierbewolking zichtbaar en het blijft overal droog. De wind waait zwak tot hooguit matig uit richtingen tussen zuid en oost. De temperatuur stijgt naar 18-19 graden in het noorden en op de Wadden en naar 20-21 graden in het westen, midden en oosten van het land. In het zuiden van het land wordt het 22-23 graden. Daarmee is het warmer dan normaal, want 18-20 graden is gebruikelijk in deze tijd van het jaar.

Vanavond en vannacht is het vrij helder. De wind wordt geleidelijk zuidwest en blijft boven land zwak tot matig, maar bij de Wadden neemt de wind toe naar (vrij) krachtig. De temperatuur daalt naar 6-9 graden in het binnenland en naar 10-13 graden in het noorden en westen.

De zon schijnt morgenochtend weer snel en dat is de opmaat voor opnieuw een fraaie nazomerdag. Er is wel hoge sluierbewolking zichtbaar, maar de zon heeft daar geen last van. De wind draait naar het westen en is zwak tot matig boven land. Op de Wadden waait eerst nog een vrij krachtige wind.

Ook in de middag schijnt de zon flink door de sluierwolken heen. In het noorden van het land krijgt de zon concurrentie van meer wolken, maar het blijft droog. De westenwind neemt overal wat in kracht af. De temperatuur stijgt naar 19 graden op de Wadden en naar 20-21 graden in het noorden en westen van het land. In het midden en oosten stijgt het kwik naar 22, lokaal 23 graden en in het zuiden wordt het 24 graden. In het zuidoosten kan hier en daar 25 graden worden aangetikt.

Morgenavond is het in het midden en zuiden van het land nog helder. De zon gaat tegen 20 uur fraai onder. In het noorden is het bewolkt en op de Waddeneilanden en later ook in Groningen en Friesland en wellicht de Kop van Noord-Holland neemt de kans op regen toe.

In de nacht naar maandag is het overal bewolkt en in de noordelijke provincies valt enige tijd regen. In de rest van het land blijft het droog. De temperatuur daalt naar 11-14 graden.

Maandag is het bewolkte dag en voor de zon is niet of nauwelijks ruimte. In de ochtend valt vooral in het noorden wat regen, in de middag is ook elders kans op wat lichte regen of motregen. De neerslaghoeveelheden zijn overdag klein. De wind waait zwak tot matig uit richtingen tussen west en noord. De temperatuur stijgt naar 17-18 graden in het noorden en naar 19 graden in het midden van het land. In het zuiden wordt het met 20-21 graden nog een warme dag.

Dinsdag zijn er vrij veel stapelwolken, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. In het noorden van het land is kans op een licht buitje, elders blijft het droog. De noordwestenwind is wat vlagerig en is matig boven land en vrij krachtig in de kustgebieden. Op de Wadden is de wind krachtig. De temperatuur stijgt naar 16 graden in het noorden en naar 18, lokaal 19 graden in het zuiden van het land.

De rest van de week is het veelal droog met alleen woensdag in het noorden en westen lokaal een bui. Verder schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook stapelwolken. De temperatuur stijgt woensdag en donderdag naar 16-18 graden.

Aan het eind van de week gaat de zon weer vaker schijnen. De temperatuur lijkt dan ook weer te stijgen met volgend weekend temperaturen rond of boven de 20 graden.