Veel wolken, oosten regen

17-10-2019 JOURE – Er is veel bewolking aanwezig en vooral in het oosten regionaal lokaal nog wat (mot)regen vallen. In het westen zijn er opklaringen. Later op de dag komen verspreid over het land buien voor. Het wordt circa 16 graden. Komende dagen wisselen zon en stapelwolken elkaar af en blijft kans op buien. Het wordt 14-16 graden. Vanaf zondag wordt het overwegend droog.

In de ochtend is het in het zuidoosten en oosten bewolkt met af en toe lichte regen of motregen. In de rest van het land blijft het overwegend droog en is het wisselend bewolkt met in langs de westkust de meeste zon.

In de middag wisselen zon en stapelwolken elkaar af en is kans op een enkele bui. In Limburg blijft veel bewolking aanwezig en valt af en toe lichte regen. Het wordt 15-16 graden en daarmee is het een graad zachter dan normaal voor half oktober. Er staat een overwegend matige zuiden- tot zuidwestenwind.

In de avond en in de nacht naar vrijdag trekken buien over het land. Er zijn meer buien dan overdag en ook is er meer bewolking. Het koelt af naar 8 graden in het noordoosten tot 11 in het zuidwesten.

Vrijdag belooft een onstuimige dag te worden. De zuidwestenwind is vrij krachtig in het binnenland en krachtig tot hard in de kustgebieden. Aan zee kan het stormachtig waaien (8 Bft.) en is kans op zware windstoten tot 80 km/uur. Zon en stapelwolken wisselen elkaar in hoog tempo af. Ook trekken buien over het land en daarbij zijn de meeste buien voor de kustprovincies. Het wordt 15 graden in het noordwesten tot 17 in het zuidoosten.

Zaterdag is er waarschijnlijk vrij veel bewolking. Bovendien is de kans op buien groot. Met maximaal 14-16 graden komt de temperatuur rond of iets boven de normaal van 13-15 graden uit.

Zondag wisselen zon en stapelwolken elkaar af en is het duidelijk zonniger dan op zaterdag. Ook de kans op buien is kleiner en op veel plaatsen blijft het zelfs de hele dag droog. De temperatuur stijgt naar 14-15 graden en er staat een zwakke tot matige zuidenwind. Het is prima weer om buiten te zijn en te genieten van de herfstkleuren in de bossen.

De dagen daarna is het heel ander weer dan we van afgelopen tijd gewend zijn. Het blijft overwegend droog met zonnige perioden, maar ook wolkenvelden. In de nachten kan mist ontstaan die overdag slechts langzaam oplost. Overdag komt de temperatuur rond 14 graden uit. De nachten worden beduidend kouder en de kans op nachtvorst neemt toe.