Veel wind, vooral ‘s ochtends regen

05-07-2020 JOURE – Vandaag wordt het 20-23 graden en blijft het flink waaien. In de ochtend is het regenachtig. In de middag zijn er enkele buien, maar schijnt ook soms de zon. Na het weekend is het wisselvallig zomerweer met gematigde temperaturen. Wel is na maandag de wind minder nadrukkelijk aanwezig.

Vanochtend is het bewolkt en regenachtig. Daarbij kan het soms even wat feller doorregenen. Het waait nog wat harder dan gisteren met in het binnenland een vrij krachtige zuidwester en aan zee een harde zuidwestenwind. Er is kans op zware windstoten tot circa 80 km/uur in de westelijke kustprovincies en op de Wadden.

In de middag waait het nog steeds hard aan zee met kans op zware windstoten tot 80 km/uur. Vanuit het westen wordt het droger en volgen opklaringen. Wel is nog een enkele bui mogelijk. Het wordt 20 graden vlak aan zee tot 23 graden in het zuidoosten. Richting het einde van de middag neemt de wind wat in kracht af.

Tijdens de avond is het wisselend bewolkt met enkele buien. De meeste buien zijn dan voor de noordelijke helft van het land. De zuidwestenwind is matig landinwaarts en krachtig aan zee. In de nacht naar maandag draait de wind van zuidwest naar west en wordt weer hard aan de westkust. Er is veel bewolking en kans op regen. De minimumtemperatuur ligt rond 13 graden.

Maandag is nog een onstuimige dag met een matige tot vrij krachtige wind in het binnenland en een krachtige tot harde (6-7 Bft.) westenwind aan zee. Het weerbeeld bestaat uit veel wolken, een aantal buien en slechts af en toe zon. Met 16 graden in Den Helder tot 19 graden in Eindhoven is het een aantal graden kouder dan tijdens het weekend.

Op dinsdag is er beduidend minder wind. Aan zee is de (noord)westenwind nog wel vrij krachtig, 5 Bft. Er is een mix van wolken en zon en vooral in de noordelijke helft van het land is kans op een bui. In de zuidelijke helft verloopt de dag op de meeste plaatsen droog. Het wordt 17-20 graden.

De dagen daarna komt de temperatuur waarschijnlijk wat hoger uit met 19-20 graden in de kustregio‚Äôs en 22-23 graden in het zuiden en oosten van het land. Het blijft wisselvallig met soms zon, vaak veel wolken en elke dag kans op een paar buien.

In de loop van het volgende weekend neemt de kans op een droger weertype toe.