Veel bewolking en vanuit het zuidwesten

30-01-2019 JOURE – Er is veel bewolking en in Zeeland en het zuiden van Limburg valt er (lichte) sneeuw. In de loop van de dag breidt dit gebied met sneeuwval zich langzaam noordoostwaarts uit over het land. Op enkele plaatsen levert dat uiteindelijk een sneeuwdek van 1-3 cm op. Met name in het zuiden en zuidoosten kan lokaal nog iets meer vallen. In de loop van de middag gaat de neerslag in het zuidwesten over in natte sneeuw of regen. Het noorden en mogelijk het noordwesten houden het waarschijnlijk tot halverwege de middag droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 3°C in het zuidwesten tot 0°C in het oosten. De wind komt uit uiteenlopende richtingen en is zwak tot matig. Aan de zuidwestkust neemt de wind toe tot matig, mogelijk vrij krachtig, uit west tot noordwest.

In de nacht naar donderdag is er veel bewolking en in het midden en noorden sneeuwt het soms. Elders valt soms regen of natte sneeuw. De temperaturen dalen tot rond het vriespunt en als gevolg van sneeuw(resten) of bevriezing van natte weggedeelten is het lokaal glad. De wind is meest matig en komt eerst uit uiteenlopende richten, later wordt de wind zuidelijk.

Donderdagochtend kan vooral in het noorden nog (natte) sneeuw vallen. In de loop van de dag wordt het droog en van het zuiden uit gaat de bewolking breken. De middagtemperatuur wordt ongeveer 3°C. De wind wordt geleidelijk zuidoost en is meest matig.

(Bron:KNMI)