Veel bewolking en enkele buien

03-09-2019 JOURE – Overdag bepalen zon en stapelwolken het weerbeeld. Regionaal zijn er veel wolken en valt een bui. De temperatuur is heel normaal voor september: 19-22 graden. Morgen trekken buien over het land en donderdag barst de herfst echt los. Met 16-17 graden en een stevige wind is het fris. Bovendien kan het bij buien hagelen en onweren.

Vanochtend is er een mix van wolkenvelden en zonnige perioden. In de vroege ochtend is het in het zuidoosten vrij zonnig, maar ontstaan gauw stapelwolken. Vooral ten noorden van de grote rivieren is kans op een lichte bui, maar ook in het zuiden is een zeer lokale bui niet uitgesloten.

Vanmiddag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Regionaal komen veel stapelwolken voor en is de zon een tijd niet te zien. Er ontstaan enkele lichte buien, maar op de meeste plekken blijft het droog. De maxima komen uit op 19-22 graden. De westen- tot zuidwestenwind is matig in het binnenland en vrij krachtig aan de kust. Waar het langere tijd bewolkt is, valt de temperatuur een paar graden lager uit en maakt de wind het voor het gevoel frisjes.

Vanavond wordt het droog en is er een mix van opklaringen en wolkenvelden. In de nacht naar woensdag neemt de bewolking vanuit het westen toe en stijgt in de kustgebieden de kans op een bui. In het binnenland blijft het droog. De minima komen uit op 10-14 graden.

Woensdagochtend vroeg hebben het westen en noorden met veel bewolking te maken en geleidelijk neemt de kans op een bui toe. In het zuiden en oosten zijn er zonnige perioden.

In de tweede helft van de ochtend en in de middag raakt het bewolkt en trekt een gebied met buien vanuit het westen over het land. Daarbij kan het af en toe stevig regenen. De middagtemperatuur komt uit op 19-21 graden. In de loop van de middag en in de avond trekken de meeste buien naar het oosten weg. In de nacht volgen nieuwe buien. Het koelt dan af naar een graad of 11.

Donderdag is het wisselvallig en trekken vanuit het noordwesten buien over het land. Bij deze buien is kans op onweer en hagel. Tussen de buien door schijnt de zon en kun je genieten van de typisch Nederlandse wolkenluchten. Met een maximumtemperatuur van 16-17 graden en een matige tot krachtige noordwestenwind is het fris. Bovendien ligt de temperatuur duidelijk beneden normaal. Middagtemperaturen van 19-21 graden zijn gebruikelijk in deze tijd van het jaar.

De dagen daarna blijft het wisselvallig en zit de wind regelmatig in de west- of noordwesthoek. Hierdoor blijven de maxima lager dan gemiddeld in begin september en is het vrij koel. Het wordt 17-19 graden. Het weerbeeld bestaat uit buien en veel wolken, maar er is ook ruimte voor de zon. Het wisselvallige en vrij koele weer houdt voorlopig aan.