Vanochtend zon, later wolkenvelden

20-03-2022 JOURE – Vanochtend schijnt in het noorden van het land de zon volop. Elders is er een mix van wolken en zonneschijn en in het zuiden komt het tot een enkele bui. De temperatuur loopt geleidelijk op en aan het eind van de ochtend is het 6 tot 8 graden. De oosten- tot noordoostenwind is matig tot vrij krachtig in het noorden en zwak tot matig in het zuiden. Voor het gevoel doet het opnieuw kouder aan.

Vanmiddag is er een mix van zon en wolkenvelden. Vanuit het zuiden trekt wat regen langzaam naar het noorden, maar in het noorden blijft het tot de avond nog droog. Ook in het zuiden wordt het geleidelijk weer droog. De wind draait naar het zuiden en neemt sterk in kracht af en het is duidelijk frisser dan vandaag. In het westen wordt het maximaal 8 of 9 graden. Elders stijgt het kwik naar een graad of 10-11, maar in het noordoosten kan het nog 12 of 13 graden worden.

Vanavond valt in het noorden wat lichte regen, elders is het droog en klaart het op. In de nacht naar maandag zijn er brede opklaringen, maar er trekken ook wolkenvelden over het land en hier en daar valt een bui. De temperatuur daalt naar 2 tot 4 graden en er waait een zwakke zuiden- tot zuidoostenwind.

Morgen is er een afwisseling van wolkenvelden en flinke perioden met zon. Heel lokaal valt nog een bui, maar veruit de meeste plaatsen houden het droog. De zuidenwind is zwak tot hooguit matig en het wordt duidelijk zachter dan dit weekend. De temperatuur loopt op naar 13 tot 15 graden in het noorden en westen en naar 15 of 16 graden in het midden, oosten en zuiden. In het oosten van Brabant en in delen van Limburg kan het 17 graden worden.

Dinsdag schijnt de zon volop. In de ochtend is in het noorden wat sluierbewolking zichtbaar, maar daar heeft de zon geen last van. De zwakke wind draait van zuidoost naar oost en het wordt 16 graden in het noorden en 17 of 18 graden in de rest van het land. In Noord-Brabant en Zeeuws-Vlaanderen kan het kwik oplopen naar 19 graden. Op de Waddeneilanden wordt het maximaal een graad of 14.

Woensdag schijnt de zon flink. Donderdag verschijnt er wat sluierbewolking. Het blijft op beide dagen droog en het wordt 14 graden in het noordwesten en 18 in het zuidoosten.

Vanaf vrijdag is er meer bewolking, maar ook dan schijnt de zon regelmatig. Het blijft droog en het wordt iets minder zacht met in het volgende weekend temperaturen van 12 tot 16 graden. Daarmee blijft het duidelijk zachter dan de 10 tot 12 graden die gebruikelijk is eind maart.