Vanochtend (mot)regen, van het noordwesten uit steeds meer zon

13-09-2019 JOURE – Het is vanochtend bewolkt en af en toe valt er lichte regen of motregen. Van het noordwesten uit wordt het droog en breekt op steeds meer plaatsen de zon door, in Limburg gebeurt dit pas halverwege de middag. De maximumtemperatuur ligt rond 20°C. Landinwaarts is de wind eerst nog west tot zuidwest en zwak tot matig. In de kustgebieden is de wind inmiddels gedraaid naar west tot noordwest en is langs de kust soms vrij krachtig. Uiteindelijk wordt de wind in de loop van de middag overal noord tot noordwest.

Komende nacht is het helder, droog en koelt het flink af. Lokaal zou er wat grondmist kunnen ontstaan. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 4°C in het oosten en noordoosten tot 10°C vlak aan zee. De wind is aanvankelijk zwak tot matig uit een noordelijke richting, later in de nacht wordt het nagenoeg windstil.

Zaterdag overdag is het droog en schijnt de zon volop. De maximumtemperatuur ligt tussen de 18°C op de Wadden en 22 in het zuiden van het land. In het zuiden wordt de wind zwak oostelijk, in het noorden zwak zuidwestelijk. (Bron: KNMI)