Vandaag & morgen snijdend koud


01-03-2018 JOURE – Vanochtend vriest het matig met temperaturen van -6°C in het zuidwesten tot -9°C plaatselijk in het noordoosten. Door de wind liggen de gevoelstemperaturen in het hele land tussen de -15 en -20 graden. Er zijn wolkenvelden, maar vooral in het noorden is de zon ook van tijd tot tijd te zien. Het blijft droog, hoewel er op de Wadden wel sprake is van stuifsneeuw. Ook vanmiddag blijft het vriezen met maxima van -1°C in het zuiden tot -5°C in het noordoosten van het land.

De gevoelstemperaturen liggen dan in het noorden van het land nog steeds onder de -10 graden. De snijdend koude oostenwind is vrij krachtig tot krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer hard tot stormachtig. Aan zee en rondom het IJsselmeer komen af en toe zware windstoten voor van 75-80 km/uur.

In de nacht naar vrijdag komen er met name in het zuiden wolkenvelden voor, elders zijn er opklaringen. Het vriest matig en samen met de vrij krachtige, aan de kust soms harde oostenwind, levert dat op veel plaatsen weer gevoelstemperaturen op van onder de -15 graden.

Vrijdag overdag is er in het noorden aanvankelijk soms wat zon. Van het zuiden uit wordt de bewolking geleidelijk steeds dikker, in de middag gevolgd door sneeuw. De middagtemperatuur ligt tussen de -1°C in het zuidoosten en -5°C in het noorden van het land. De oostenwind is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden krachtig en eerst nog hard. (Bron: KNMI)