Vandaag in de kustprovincies zware windstoten

10-08-2019 JOURE – Vandaag is er veel wind. De zuid- tot zuidwestenwind is vrij krachtig tot krachtig boven land en hard tot stormachtig aan zee en boven het IJsselmeer, 7 à 8 Bft. In de kustprovincies komen zware windstoten voor van 75-90 km/u, in het noordwestelijk kustgebied is er tijdelijk kans op storm, 9 Bft en lokaal zware windstoten van 90-100 km/u. Landinwaarts is de wind eveneens vlagerig met windstoten van 50-75 km/u. Pas in de loop van de avond neemt de wind wat af. Het wordt vanmiddag 21 tot 25°C, het warmst in het zuidoosten. Verder zijn er naast wolkenvelden ook perioden met zon en komen er enkele lichte buien voor.

Komende nacht zijn er brede opklaringen. Aanvankelijk komen er in het zuidoosten enkele wolkenvelden voor, in de loop van de nacht is dit juist in het noorden en noordwesten het geval. Het blijft vrijwel overal droog en de minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De zuidwestenwind is landinwaarts overwegend matig, in de kustgebieden krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft.

Zondag overdag zijn er perioden met zon. Vooral in het noorden is er een enkele lichte bui mogelijk, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van 21°C in het noorden tot 24°C in het zuidoosten. De wind is zuidwestelijk en matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig, 5 à 6 Bft. (Bron: KNMI)