Vandaag buien, aan de kust zware windstoten en onweer

09-12-2019 JOURE – De zon schijnt vandaag af en toe en er trekken buien over het land. Bij de buien is er in de kustgebieden een kleine kans op onweer en korrelhagel. In de loop van de middag en het begin van de avond klaart het van het noordwesten uit wat vaker op en wordt het droog. De middagtemperatuur komt uit op 9°C. De wind is west en matig, van het westen uit draait de wind overal naar noordwestelijke richtingen en neemt toe naar hard tot stormachtig, 7 à 8 Bft. Aan de kust, in het zuidwesten ook landinwaarts, zijn er vanmiddag zware windstoten van 80-90 km/uur, in Zeeland 90-100 km/uur.

Komende nacht zijn er opklaringen en blijft het droog. De west- tot noordwestelijke wind neemt af naar zwak tot matig boven land en matig, eerst nog vrij krachtig, langs de kust. De minimumtemperatuur komt uit op een graad of 2 en in het binnenland zou het lokaal net even kunnen vriezen.

Morgenochtend zijn er perioden met zon en blijft het droog, in de middag neemt de bewolking van het westen uit toe. Pas aan het einde van de middag en avond is er vooral in het noorden en westen wat lichte regen mogelijk. De maximumtemperatuur bedraagt 7°C. De wind draait naar zuid tot zuidwest en neemt gedurende de dag toe. In de loop van de middag en avond wordt de wind vrij krachtig boven land en hard tot stormachtig, 7 tot 8 Bft, langs de kust. Daar kunnen wederom zware windstoten van 75-85 km/uur optreden. (Bron: KNMI)