Van tijd tot tijd regen

14-07-2020 JOURE – Vandaag valt in het hele land (mot)regen. Later in de middag wordt het vanuit het westen droger met opklaringen. Het wordt maximaal 18-19 graden. Morgen en donderdag is het koel zomerweer met nog een bui, maar ook zonnige momenten. Vanaf vrijdag wordt het zonnig en warmer. Zaterdag wordt het op veel plaatsen zomers warm met maxima van 23-27 graden.

Het is bewolkt en op veel plaatsen valt lichte regen of motregen. In Limburg is de ochtend droog begonnen, maar ook daar volgt vanuit het westen regen. Er waait vanochtend een zwakke tot matige zuidwestenwind en de temperatuur ligt halverwege de ochtend rond 16 graden.

Vanmiddag blijft het aanvankelijk overal bewolkt en regenachtig. Van het westen uit wordt de neerslag meer buiig met soms wat fellere regen, maar ook droge momenten. In de tweede helft van de middag wordt het in het westen droger met ook enkele opklaringen. De maximumtemperatuur ligt op 18-19 graden. De wind draait aan het einde van de dag van zuidwest naar noordwest en is in de kustprovincies matig van kracht. In het binnenland is de wind zwak.

Vanavond is het in de zuidoostelijke helft van het land eerst nog bewolkt en regenachtig. Langs de grens met Duitsland wordt het pas aan het einde van de avond overwegend droog. In het noorden en westen is het wisselend bewolkt.

Vannacht is het overal wisselend bewolkt en vooral in het noorden is kans op een enkele bui. Het koelt af tot een graad of 10 en lokaal kan een mistbankje ontstaan.

Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt en vooral in het noorden en oosten van het land is kans op enkele buien. Er waait een zwakke tot matige noordwestenwind.

Morgenmiddag is overal een buitje mogelijk, maar op veel plaatsen blijft het droog. Daarbij is het in het westen wat zonniger dan in het oosten van het land en aan het einde van de middag klaart het in het westen verder op. Het wordt 18 graden op de Wadden tot 20 graden in het zuiden. De wind is overwegend matig en waait uit het westen tot noordwesten.

Morgenavond is het droog met een mix van wolken en zon. In de nacht naar donderdag raakt het vanuit het westen bewolkt en neemt de kans op regen toe. De minimumtemperatuur varieert van 9 graden in het noordoosten tot 15 graden in Zeeland.

Donderdag is er veel bewolking en valt af en toe regen. In de middag wordt het vanuit het noordwesten droger en breekt in het noorden en in de westelijke kustprovincies de zon door. Het zuiden en oosten houden waarschijnlijk tot de avond een grijs en regenachtig weerbeeld. Het wordt circa 19 graden bij een zwakke tot matige wind uit westelijke richtingen.

Vrijdag wordt een droge dag en is er een mix van wolken en zon. Met 21 graden op de Wadden tot lokaal 24 graden in het zuidoosten is het wat warmer dan de dagen ervoor. De westenwind is zwak tot hooguit matig en dat maakt het aangenaam zomerweer.

Zaterdag lijkt de warmste dag van de week te worden. Het wordt 22-23 graden in het noordwesten, 25 graden in het midden en 26-27 graden in Brabant en Limburg. Het is wisselend bewolkt met in het noorden en oosten meer wolken dan in het zuiden en westen.

Voor zondag is de weersverwachting nog wat onzeker. In het meest waarschijnlijke scenario wordt het nog een grotendeels droge en vrij warme dag met maxima van 21 graden op Texel tot 25 graden in het zuidoosten. In de avond en nacht naar maandag volgen dan enkele buien. Als de buien echter al overdag komen valt de temperatuur lager uit.

Begin volgende week is het licht wisselvallig zomerweer met dagelijks kans op een bui, maar ook droge dagdelen met zon. De maxima variëren van circa 20 graden in het noordwesten tot 25 graden in het zuidoosten en zijn daarmee heel normaal voor juli.