Van het noorden uit bewolkt en buien, vrij veel wind

25-03-2019 JOURE – Er is vrij veel bewolking en er trekken buien zuidoostwaarts over het land. De felste buien komen voor in het noordoosten en oosten, met daar plaatselijk ook korrelhagel en een kleine kans op onweer. In de middag wordt het van het noordwesten uit droog, maar er blijft vrij veel bewolking aanwezig. Het wordt ongeveer 9°C. Er staat een vlagerige noord- tot noordwestenwind. Boven land is de wind vrij krachtig, lokaal soms krachtig, 6 Bft. In de kustgebieden en op het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft. Bij buien is er vooral in de ochtend in de kustgebieden kans op zware windstoten van 75-85 km/uur. In de avond neemt de wind af naar matig, in het Waddengebied naar vrij krachtig.

Komende nacht is het zwaar bewolkt. De minima liggen rond 4°C. De noordwestenwind is zwak tot matig, in het Waddengebied en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Morgen overdag is het zwaar bewolkt. Vooral in het noorden en oosten kan er in de ochtend en middag af en toe lichte regen vallen. In de avond is het overal droog en ontstaan er enkele gaten in het wolkendek. De middagtemperaturen lopen uiteen van 8°C in het noorden tot 12°C in het zuiden. Er staat een matige, in de ochtend in het Waddengebied en op het IJsselmeer vrij krachtige noordwestenwind. In de avond draait de wind naar west en neemt af naar zwak, boven het IJsselmeer en in het Waddengebied naar matig. (Bron: KNMI)